Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Blog

Német állampolgárság magyarok részére Első lépések

2024.04.22. Német állampolgárság magyarok részére  Első lépések

Ha már huzamosabb ideje élsz, éltek Németországban, akárcsak mi, akkor elgondolkodhatsz a kérdésen, hogy szeretnél-e német állampolgárságot szerezni. Arról, hogy ennek milyen előnyei, hátrányai, feltételei vannak, készítünk most egy többrészes összefoglalót, ami a segítségedre lehet.

tovább

Német állampolgárság magyarok részére -Milyen előnyökkel jár?

2024.04.22. Német állampolgárság magyarok részére -Milyen előnyökkel jár?

A cikksorozat kapcsán a német állampolgárság megszerzésének minden feltételét, technikai részletét felsoroltuk érintőlegesen, vagy részletesebben, ami egy jó alap lehet a döntéshozatalhoz.

tovább

Tippek a karantén időszakára

2024.04.22. Tippek a karantén időszakára

A külföldön élő magyarok, illetve mindenki, aki hatósági karanténba, házi karanténba kényszerül kénytelen szembenézni a sok esetben nyomasztó, akár teljes egyedüllétet eredményező állapottal, ami akár több, mint két hétig eltarthat. Te is ebben a helyzetben vagy? Haza szeretnél utazni, ezért neked is hamarosan szembesülnöd kell ezzel a kihívással? Esetleg már most is a karanténodat töltöd Magyarországon?

tovább

Milyen biztosítással kell rendelkeznie egy buszvezetőnek?

2024.04.22. Milyen biztosítással kell rendelkeznie egy buszvezetőnek?

Németországban akkor is, ha átutazóban dolgozol, és különösen akkor, ha az országon belül, hosszabb távon végzel autóbuszvezetői, sofőri állást akkor mindenképp gondolj a biztosításokra!

tovább

A legfontosabb biztosítások járvány idején

2024.04.22. A legfontosabb biztosítások járvány idején

A biztosítások Németországban különösképpen egyfajta előrelátó, magasabb szintű pénzügyi kultúra szerves részét képezik. A felnőtt, dolgozó lakosság Európa ezen részén közel sem csak a kötelező egészségbiztosítással és kötelező személygépjármű biztosítással rendelkezik.

tovább

Mit igényeljek meg? A német családi pótlékot, vagy a gyermekek után járó adókedvezményt?

2024.04.22. Mit igényeljek meg? A német családi pótlékot, vagy a gyermekek után járó adókedvezményt?

A gyermeket nevelő családokat a német családi pótlékkal vagy a gyermekek után járó adókedvezménnyel mentesíti részben az állam az adófizetési kötelezettség alól. Azt, hogy a két lehetőség közül melyik bizonyul kedvezőbbnek, azt a német adóhivatal számolja ki, amikor leadod az adóbevallásodat.

tovább

Miért jobb,ha már az első fizetésedből elkezdesz félre tenni,mintha 40 évesen kezdenéd el

2024.04.22. Miért jobb,ha már az első fizetésedből elkezdesz félre tenni,mintha 40 évesen kezdenéd el

Ha pénzügyileg tudatos, tájékozott, körültekintő szeretnél lenni, akkor mindenképpen érdemes néha napján, illetve akár havi rendszerességgel is pénzügyi tervet, kimutatást készítened. Ehhez egy sima Excel tábla, egy jegyzetfüzet vagy egy applikáció is segítségedre lehet.

tovább

Hogyan biztosíthatod be magad a világjárvány idején?

2024.04.22. Hogyan biztosíthatod be magad a világjárvány idején?

A világjárvány sok-sok olyan gazdasági kihívásra világított rá, melyre Európa sem volt teljes mértékben felkészülve. Ugyanakkor egyre inkább az látszik, hogy a jelen helyzet ugyan már mérséklődik, és részben megoldásokra akadnak a vezető politikusok, gazdasági szakemberek, sőt, egyesek akár kifejezetten előnyösen jöhetnek ki a válságból.

tovább

Mit tanultam a németektől a pénzügyi tudatosságról és nevelésről?

2024.04.22. Mit tanultam a németektől a pénzügyi tudatosságról és nevelésről?

Több éve Németországban élünk, dolgozunk, vállalkozunk a családommal, akikkel korábban, Magyarországon is pénzügyi területen tevékenykedtünk. Ha már láttad az oldalunkat, biztosan láttad a bemutatkozómban is, hogy a korábbi könyvelői terület mellett számos irányba továbbképeztem magam. Erre egyrészt igényességből, másrészt a hozzám fordulók kérdéseinek megválaszolása kapcsán is szükség volt.

tovább

Hogyan spórolhatsz 200 eurót a nyugdíjadra havi szinten?

2024.04.22. Hogyan spórolhatsz 200 eurót a nyugdíjadra havi szinten?

A nyugdíj és az öngondoskodás kérdése egyre egyértelműbbé válik mostanra Magyarországon is, ugyanakkor Németországban ennek már évtizedekre visszanyúló kultúrája van.

tovább