Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Blog

Hogyan kereshetsz havi 2000 eurót mellékállásban, ha értesz a pénzügyekhez?

2024.04.22. Hogyan kereshetsz havi 2000 eurót mellékállásban, ha értesz a pénzügyekhez?

Ahogyan már korábban is írtunk róla, a biztosítási, pénzügyi közvetítői szegmensben számos lehetőség adódik elhelyezkedni. Mivel mi a területet több oldalról is megismertük már, ráadásul sikeres karriert futottunk be, neked is szívesen megmutatjuk, hogyan tudsz, akár mellékállásban is tanulni, fejlődni, előrelépni, ha vonzónak találod a pénzügyi szegmenst.

tovább

ADAC – A német autóklub

2024.04.22. ADAC – A német autóklub

Ebben az írásunkban egy kis kitekintést teszünk a biztosítási szektor Németországban is népszerű szegmensére: az utazási, utas-és közlekedéssel kapcsolatos biztosítások lesznek terítéken. Nehéz lenne ezen a területen Európa legnagyobb, a világ második legnagyobb autós-motoros klubját megkerülni, ha ez a téma felmerül. Mi naprakészek vagyunk a kérdésben, te hallottál már erről a lehetőségről?

tovább

Évszázados stabilitás és fejlődés egy nagyvállalatnál

2024.04.22. Évszázados stabilitás és fejlődés egy nagyvállalatnál

Ha ezeket a sorokat olvasod, már valószínűleg utána is néztél, de bizonyára alaposabban is érdekel, hol is fogsz dolgozni, ha az Ergo csapatát választod. Szeretnénk, ha tisztán látnád a cég felépítését, így jobban elhelyezve magad a vállalaton belül. Az Ergo csoport a világ egyik legnagyobb biztosítási társasága, mely elsődleges biztosítóként épül be a Münchener Rück, német biztosi konszernbe.

tovább

Átfogó összefoglaló a német nyugdíjrendszerről

2024.04.22. Átfogó összefoglaló a német nyugdíjrendszerről

Az öregségi nyugdíjra való jogosultság mértéke az egyéni nyugdíjjárulék-fizetés összegétől függ. Az önálló német öregségi nyugdíj alapfeltétetele a legalább 5 év (60 hónap) biztosítási időtartam megszerzése.

tovább

Mi az a Riester-nyugdíj?

2024.04.22. Mi az a Riester-nyugdíj?

2002-ben vezette be a Riester nyugdíjat a német állam azért, hogy az állampolgárokat motiválja a nyugdíjas éveikre szóló előtakarékosságra. Azóta az állam különböző támogatásokkal, és adókedvezményekkel támogatja a Rister takarékoskodókat.

tovább

Azt a kis nyugdíjat is 100%-ban megadóztatják? És ez még nem minden!

2024.04.22. Azt a kis nyugdíjat is 100%-ban megadóztatják? És ez még nem minden!

Miért kell a nyugdíjasoknak adót fizetni? Milyen kihatással van ez a nyugdíjemelésekre? Ha nyugdíjas leszek én is adóköteles leszek? És ki fogja elkészíteni az adóbevallásomat?

tovább

Melyik országban kapom majd a nyugdíjam?

2024.04.22. Melyik országban kapom majd a nyugdíjam?

Egy ismerősöm Magyarországon 13 évet dolgozott, majd Németországba költözött. Az érdekli, hogy melyik országból kap majd nyugdíjat. Magyarországi általános szabály, hogy 20 év munkában töltött év után nyugdíjjogosulttá válunk, azaz teljes nyugdíjat kapunk. Azonban 15 év szolgálati idő után már résznyugdíj jogosultak vagyunk.

tovább

Miért nő a nyugdíjkorhatár?

2024.04.22. Miért nő a nyugdíjkorhatár?

A születéskor várható élettartam folyamatosan nő az EU tagországaiban, az 1960-as évek óta mindkét nem esetében 10 évente átlagosan több mint 2 évvel. Az adatok azt mutatják, hogy a születéskor várható élettartam esetében a nemek közötti egyenlőtlenség is csökkenni látszik, ugyanis az utóbbi időben a férfiak várható élettartama gyorsabb ütemben nőtt, mint a nőké.

tovább

Mire figyeljünk oda, ha Németországba költözünk /tünk

2024.04.22. Mire figyeljünk oda, ha Németországba költözünk /tünk

Nagyon sokan gondolják úgy a mai világban, hogy nyugaton esetleg könnyebb lehet az élet. Azonban figyelembe kell venniük, hogy sok minden máshogy történik Németországban mint bárhol máshol. Egyes buktatókra szeretném felhívni a figyelmeteket ezzel a cikkel. Remélem sokak segítségére lesz.

tovább

Személygépkocsi használata Németországban

2024.04.22. Személygépkocsi használata Németországban

Alapszabály, hogy német lakhellyel rendelkező személy a saját tulajdonában lévő személygépkocsit köteles átíratni a lakhelye szerinti rendszámra. Kiküldött munkavállalók esetében azonban a törvény egy évre mentességet ad annyiban, hogy a személygépkocsi adó megfizetése esetén a rendszámcserétől el lehet tekinteni.

tovább