Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Évszázados stabilitás és fejlődés egy nagyvállalatnál

2024.04.22.

Évszázados stabilitás és fejlődés egy nagyvállalatnál

Ha ezeket a sorokat olvasod, már valószínűleg utána is néztél, de bizonyára alaposabban is érdekel, hol is fogsz dolgozni, ha az Ergo csapatát választod. Szeretnénk, ha tisztán látnád a cég felépítését, így jobban elhelyezve magad a vállalaton belül. Az Ergo csoport a világ egyik legnagyobb biztosítási társasága, mely elsődleges biztosítóként épül be a Münchener Rück, német biztosi konszernbe.

Minden, amit a Münchener Rück-ről és az Ergo Csoportról tudnod érdemes

Ezért első körben bemutatjuk a vállalat felépítését, majd elhelyezzük a térképen térben és időben is azokat a területeket és pozíciókat, melyek számodra is érdekesek lehetnek, illetve amik iránt nálunk érdeklődtél. Miért? Mert nagyon fontos, hogy egy új kihívás kapcsán megfontolt döntést hozhass, és pontosan lásd azt, hogy milyen társasággal van dolgod.

Milyen cég a Münchener Rück?

Hosszabbik, német nevén a Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft Aktiengesellschaft, röviden a Münchener Rück Részvénytársaság Münchenben található székhellyel rendelkezik és világszerte ismert, sikeres vállalat. 2009 óta a Munich Re márkanév alatt dolgozik. Az Ergo csoport tagja, akik az elsődleges biztosítási csoport a vállalatcsoporton belül.

Egy óriási részvénytársaságról beszélünk

A társaság részvényei az összes német tőzsdén és az elektronikus Xetra kereskedésben is szerepelnek. A tőzsdei cég részvényeit többek között a DAX, a DivDax, A Dow Jones Euro Stoxx 50 is jegyzi. Ennek fontos jelentősége van, hiszen olyan magas szintű stabilitásra, pénzügyi biztonságra és persze fejlődési lehetőségre utal, ami kevés vállalat sajátja. A Münchener Rück saját tőkéje 30, 6 milliárd euróra rúg, ami nem elhanyagolható, nem szem elől téveszthető érték a piacon.

Hányan dolgoznak a Münchener Rück csoportban?

Körülbelül 41.400 ember dolgozik a csoportban, ezen belül 12.000 ember a viszontbiztosításan. Az elsődleges biztosítási leányvállalatnál, az Ergo-nal 29.000 alkalmazott és az eszközkezelőnknél, a MEAG-nál körülbelül 850 alkalmazott dolgozik. Tehát a vállalati csoporton belül nagyobbrészt az Ergo képvisel súlyos emberfölényben.

Hova vezethető vissza a társaság története?

Egy kis történelmi kitekintést teszünk, a teljesség igénye nélkül, hiszen 1870-re nyúlik vissza a biztosító társaság alapításának története. Ekkortájt alapították ugyanis a Thuringia Biztosítót szintén Bajorországban, mely rövid időn belül a Müchener Rück néven indult útjára bankok és befektetők együttműködésével.

Már a múlt század elején kiemelkedett a többiek közül!

A Münchener Rück már 1906-ban emlékezetessé vált a történelemben, ugyanis a San-Fransiscoi földrengés során ők voltak az egyetlen biztosító, akinek ebben a tragédiában kellő mennyiségű tőke állt rendelkezésére a károsultak teljeskörű kifizetésére. Azóta több, mint 100 év elteltével sem csökkent a piaci részesedésük és stabilitásuk csak még szilárdabbá vált.

Elképzelhetőnek tartod, hogy ennyi év távlatában te is rájuk mernéd bízni a havi megtakarításaidat, pár eurós biztosítási költségeidet? Nos, az ügyfeleink is így gondolkodnak, ezért fontos tisztában lenned a mögötted álló sziklaszilárd vállalat képességeivel.

Hol jön képbe az ERGO?

Az Ergo Csoport egy nemzetközi biztosító, melynek székhelye Düsseldorfban található.  A Münchener Rück, vagy 2002 óta a Munich Re az Ergo csoporton keresztül dolgozik az elsődleges biztosítási szektorban. 1999 óta a MEAG vagyonkezelővel is együttműködésre lépett, akik számos nemzetközi díjat bezsebeltek már kiemelkedő munkájukért.

Tehát összefoglalva: az Ergo Csoport egy világszínvonalú viszontbiztosító társaság, a Münchener Rück része, aki az elsődleges biztosjtási szegmenst öleli fel és az egyik legnagyobb biztosító társaság Németországban. Teszi mindezt világszerte több mint 30 európai és ázsiai országban, több mint 40 millió ügyféllel. No de mit is jelent az elsődleges biztosítási szektor?

Mivel is foglalkozunk mi?

Az élet-és egészségbiztosítás minden formáját, valamint vagyon-és balesetbiztosítások sokaságát kínálja az Ergo. Leányvállalatai között egyébként még több ismert név felcseng, mint például a D.A.S., a DKV és az utasbiztosítási csoportunk: Ergo Reiseversicherung. Az oldalunkon is érdemes körülnézned, ha még nem tetted, hiszen itt is átfogó képet kaphatsz a főbb biztosítási területekről: Nyugdíj-és gyermekek biztonsága, KGFB, Baleset-és életbiztosítások, munkaképtelenségi-vagy épp jogvédelmi-és felelősségbiztosítások.

Elsőre kicsit soknak tűnhet…

És sok is… sok-sok mindennel és rendkívül sok síkon foglalkozunk, ami egyrészt hatalmas elszántságot és tanulni vágyást, másrészt pedig változatosságot, óriási spektrumot biztosít a fejlődéshez, előrelépéshez. Ahogy láthatod, egy jó megítélésű, giga forgalmakat bonyolító, száz éves múltra visszatekintő cégnél dolgozhatsz egy rendkívül széles ügyfélbázissal és ragyogóan működő kivitelezéssel karöltve.

Segítünk az indulásban!

Dolgoztál már olyan munkahelyen, ahol a főnökeid feltett szándéka az volt, hogy te előrébb léphess, jól is érezd magad és minél többet keress? Ha igen, akkor nagyon szerencsés vagy, gratulálunk! A tapasztalat azonban az, hogy kevés ilyen vállalat létezik, az Ergo csoport azonban egyike ezeknek. Nálunk nem kérdés, hogy az indulásodhoz, a személyes motivációdhoz nem csak a hosszabb távon kimagasló bevételeiddel, de a tanulással és segítségnyújtással is maximálisan melléd állunk.

Egyenlő félként, partnerként kezelünk

Már a vállalkozói forma is arra sarkall, hogy saját cégként tekints a saját munkádra, munkavégzésedre. Emellett mi is azon vagyunk, hogy semmiképp se egy kifacsart alkalmazottként tekintsünk rád, sokkal inkább üzleti partnerként, akinek működése sikerei több szempontból a saját sikereinket is megsokszorozzák. A jutalékok és a vezetői pótlékok egy ilyen kiegyenlített rendszerben mutatkoznak meg, és ennek részleteit is pontosan megismerheted, ha nálunk kezdesz el dolgozni.

Felkészítünk minden eshetőségre

Természetesen az ügyfélszerzés a te dolgod lesz, ez azonban nem jelenti azt, hogy ellenőrizetlenül, előzetes felkészítés és persze rengeteg hasznos tipp nélkül utadra engednénk. A kezdeti szakaszban nagyon fontos, hogy alázattal és bizonyos szintű fegyelemmel állj a dolgokhoz, hiszen számos példát tudunk neked felhozni arra vonatkozólag, hogy milyen kimenetelei lehetnek egy felkészületlen kezdő munkatárs egyéni akcióinak.

Nálunk első körben tanulnod kell, nagyon sokat kell tanulnod. Ennek pozitív oldala, hogy akár szakirányú végzettség nélkül is kitanulhatsz egy új szakmát, méghozzá egy jövedelmező, világszerte keresett szakmát. Ha megtalálod a saját hangod, a saját ritmusod ebben a munkában, akkor élvezetes, változatos és kihívásokkal teli tanulási folyamat elé nézel.

Kívánunk az induláshoz rengeteg sikert és jó tanulást!

Fordulj hozzánk bizalommal, ha felkeltettük az érdeklődésedet!

További információkért kövesd a Facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016

Keress bizalommal ha tanácsadásra van szükséged!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza