Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Tippek a karantén időszakára

2024.04.22.

Tippek a karantén időszakára

A külföldön élő magyarok, illetve mindenki, aki hatósági karanténba, házi karanténba kényszerül kénytelen szembenézni a sok esetben nyomasztó, akár teljes egyedüllétet eredményező állapottal, ami akár több, mint két hétig eltarthat. Te is ebben a helyzetben vagy? Haza szeretnél utazni, ezért neked is hamarosan szembesülnöd kell ezzel a kihívással? Esetleg már most is a karanténodat töltöd Magyarországon?

Ugyan a fizikai helyeden, helyzeteden nehezen tudnánk változtatni, a hozzáállásodon és  a közérzeteden megpróbálunk kicsit javítani. Teljes napokat egyedül eltölteni nagyon sokaknak nem csak szokatlan, de abszolút komfort zónán kívüli is. Más kérdés az, mikor szívesen töltesz egyedül pár napot, és más az, mikor kényszerülsz arra, hogy még a napi egészségügyi sétáidról is lemondva a 4 fal között tölts több hetet. Hoztunk egy-két lehetséges ötletet, hogy az idő legalább hasznosabban teljen, és ettől talán te is, vagy a családod is jobbkedvre derüljetek.

Legfőbb idő a rendszerezésre

Ha alapvetően is adminisztratív, rendszerezésre, letisztult struktúrákra törekvő egyéniség vagy, akkor nem is fog nehezedre esni, hogy a bezártságot a háztartás rendberakására, takarításra használd fel. Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sokaknak a munkavégzésén, napi feladatain csak részben változtat az otthoni tartózkodás, hiszen home office-ban ugyanúgy elvégzik a munkát, mint az irodában.

De mindenképp maradnak olyan időszakok, amit normál esetben utazással, bevásárlással, sportolással, sétával töltenénk, de most nincs rá, vagy nincs úgy lehetőség, mint ahogy megszoktuk. Ilyenkor előszedhetjük az iratokat, pénzügyi papírokat, bizonyítványokat, jótállásokat, ami mindenkinél hajlamos az elkanászodásra, és arra, hogy kimásszon az eredetileg megtervezett mappa és irattároló rendszerekből. Rendezhetjük a kamrát, a háztartást, próbálkozhatunk no waste módszerekkel, ezek remek ötletekkel szolgálnak a témában.

Olvasás, tanulás, otthoni kikapcsolódás

Egyre kevesebb időt töltünk könyvolvasással, pedig egy magával ragadó könyv több napra is szuper elfoglaltságot biztosíthat, ráadásul hozzátesz a személyes fejlődésünkhöz, jóllétünkhöz is. Ráadásul neten e-book formátumban is olvashatsz akár az erkélyen, teraszon ücsörögve, amíg jó idő van. Ha szeretsz írni, ez is egy jó otthoni elfoglaltság lehet a szépirodalmi, vagy épp vállalkozásoddal kapcsolatos írások rendezésére, elkészítésére.

Tudtad, hogy akár a Harvardon is tanulhatsz díjmentesen, vagy kis összegekért néhány olyan kurzuson, amit nyilvánosságra hoznak? Ezen felül a koronavírus kapcsán szintén olcsó, vagy díjmentes továbbképzések, például webfejlesztő, programozó gyorstalpalók is elindultak, melyeket 2-3 héten át hallgathatsz. Vannak olyan online oldalak, vagy oktatási felületek, ahol telefonon, vagy videókonferencián tanulhatsz idegennyelveket, önismeretet, vagy bármilyen érdekes tudományt, ami érdekel.

Elektronikus kapcsolattartás

Egy pohár bor vagy tea, kávé mellett is leülhetsz napközben, vagy esténként az ismerőseiddel, családtagjaiddal egy kis online beszélgetésre. Sokkal többet jelenthet, ha videón beszélgettek, ezt teljesen ingyen megtehetitek manapság. Ne veszítsd el a kapcsolatot a külvilággal, olvass híreket, ha szoktál, tájékozódj az ismerőseidtől, vagy hívj fel régnemlátott barátokat, akikkel ritkábban szoktál találkozni. Emellett egyébként koncerteket, színi előadásokat, pszichológusokat, youtubereket is elérhetsz az otthonod kényelméből.

A pénzügyeidet is átgondolhatod!

Egyrészt spórolhatsz is azzal, hogy tudatosan szerzed be a szükséges élelmiszereket, nem költesz üzemanyagra, bérletekre, nem mész drága bárokba szórakozni. Másrészt sokakat a papírok, iratok rendezgetése arra is sarkall, hogy a régóta halogatott pénzügyi tranzakciókat, könyvelési ügyeket, adóvisszaigénylést, családi pótlék ügyeket, biztosítási szerződéseket, egészségbiztosításokat is felülvizsgálja.

Ebben mi is szívesen segítünk, hiszen teljesen online tudjuk felvenni és tartani a kapcsolatot, és személyre szabottan segíteni neked a pénzügyekkel kapcsolatos kérdéseidben.

Kívánunk hasznos időtöltést és mihamarabbi gyógyulást, vagy továbbra is egészséges távozást a karanténból!

További információkért kövesd a Facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016

Keress bizalommal ha tanácsadásra van szükséged!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: 01 575 01 444 07

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza