Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

A legfontosabb biztosítások járvány idején

2024.04.22.

A legfontosabb biztosítások járvány idején

A biztosítások Németországban különösképpen egyfajta előrelátó, magasabb szintű pénzügyi kultúra szerves részét képezik. A felnőtt, dolgozó lakosság Európa ezen részén közel sem csak a kötelező egészségbiztosítással és kötelező személygépjármű biztosítással rendelkezik.

Ennél sokkal komplexebb, szabadon választható, egyénileg alakítható védelmi hálóra, szolgáltatásra fizet elő a lakosság, mint a vagyoni-jogi-és életbiztosítások különböző szegmensei.

Most megnézzük, hogy az elhúzódó járványhelyzet miatt a sokakat érintő bevételi visszaesés, munkanélküliség, és sajnos a súlyosabb betegségek, kórházi ellátás mellett, melyek azok a biztosítási konstrukciók, melyeket érdemes lehet átnézni, elindítani, felülvizsgálni, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, mikor milyen segítséget vehetünk igénybe, mikor a cselekvési képességünk, lelkiállapotunk eleve megnehezíti a döntéshozatalt, vagy épp az anyagi források előteremtését.

Jogvédelmi biztosítás – foglalkozás-munkaügyi esetekben

A vírushelyzet az egész világot részben felkészületlenül, váratlanul érte, és vitatkozhatnánk arról, hogy vajon jelenleg ideálisan kezeljük, kezelik-e a krízishelyzetet. Azonban abban megegyezhetünk, hogy számos esetben a jogi helyzetekben is ellentmondásos helyzeteket, jogtalan eljárásmenetet, túlzóan hátrányos következményeket szülhet a munkavállalókra nézve a járvány miatt kialakulóban lévő gazdasági válság.

Ha elbocsájtanak, és jogtalannak érzed a procedúrát részben, vagy egészben, emiatt akár nézeteltérésed alakul ki a munkaadóval, akkor szükséges lehet az ügyet jogi útra terelni. Ahhoz, hogy érvényesíthesd az igazadat, jogszerű eljárásban legyen részed, munkaügyi bírósághoz fordulhatsz. Innentől kezdve szükséged lesz olyan szakemberre, munkaügyi jogászra, ügyvédre, aki minden esetben segítséget nyújthat neked. Többezer eurós költségekről is beszélhetünk egy ilyen per esetében, amit, ha rendelkezel jogvédelmi biztosítással, akkor a biztosítód fog fizetni helyetted.

Jogvédelmi biztosítás személyes esetekben

A munkaügyi helyzeteken kívül a covid krízishelyzetben előfordulhatnak olyan helyzetek, melyekben téged is felelősségre vonhatnak, jogi úton támadhatnak meg. Ilyen lehet például a járványügyi előírások megsértése, például, ha nem viselsz maszkot, és meg is fertőzöl valakit, nem tartod be a házi karantént, és emiatt előállítanak. A jogvédelmi biztosításon belül erre vonatkozólag is találsz szolgáltatási kört.

Privát felelősségbiztosítás

Kicsit átfedésben van a jogvédelmi biztosítás privát károkozásokkor érvényes része a privát felelősségbiztosítás egyes helyzeteivel. Ha kárt okozol valakinek, akár teljesen akaratlanul is, ennek felelősségét vállalnod kell, a sértetteknek kártérítéssel tartozol.

Ha a gyermekeid okoznak kárt, vagy ha családostul akár a járványhelyzet kapcsán például ismerősi körben, lakókörnyezetben, munkahelyen hátrányos helyzetbe hoztok másokat, akkor szintén nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhettek. Ilyenkor is remek dolog, hogy a stresszhelyzetben van hova fordulni, és a sértetteket hivatalos úton kárpótolni a veszteségekért.

Balesetbiztosítás az egész családnak

A főkeresőknek szinte kötelező, hogy egy nívós baleset-és életbiztosítással rendelkezzenek. Annak meghatározásához, hogy milyen összegekre kéne bebiztosítanod magad főkeresőként, vagy kettőtöket, ha mindketten egyenlő módon tesztek hozzá a családi kasszához, mérlegeljétek, hogy mennyi pénzre lenne szükségetek akkor, ha egyikőtök akár hónapokra kiesik a munkából, elbocsájtják, részmunkaidőben foglalkoztatják a betegsége, sérülése miatt.

Mennyi idő alatt találnátok munkát, milyen ellátásra lenne szükségetek? Ha ezekre tudtok válaszolni, akkor válasszatok személyre szabottan ideális védelmi hálót a váratlan balesetek, sérülések esetére.

Az egész család egészségét, baleseti kockázatait érdemes figyelembe venni, és ezekbe a helyzetekbe a járványügyi krízis is beletartozik. A gyerekek amúgyis hajlamosabbak apróbb sérülések begyűjtésére, csonttörésre, kisebb égési sérülésekre, ezért őket is érdemes minimum egy alacsonyabb szintre bebiztosítani.

Kívánunk tudatos készülést a járványhelyzet második hullámában is és jó egészséget, sikeres munkát a lehetőségekhez mérten is!

További információkért kövesd a Facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016

Keress bizalommal ha tanácsadásra van szükséged!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: 01 575 01 444 07

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza