Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Hogyan biztosíthatod be magad a világjárvány idején?

2024.04.22.

Hogyan biztosíthatod be magad a világjárvány idején?

A világjárvány sok-sok olyan gazdasági kihívásra világított rá, melyre Európa sem volt teljes mértékben felkészülve. Ugyanakkor egyre inkább az látszik, hogy a jelen helyzet ugyan már mérséklődik, és részben megoldásokra akadnak a vezető politikusok, gazdasági szakemberek, sőt, egyesek akár kifejezetten előnyösen jöhetnek ki a válságból.

Emellett azonban fel kell készülnünk, hogy a veszélyhelyzet elmúlása után mindez újra megismétlődhet akár enyhébb, akár súlyosabb formában is.

A legfontosabb, legalábbis véleményünk szerint, hogy minimalizálhassuk a személyes, családi és ismerősi környezetünkben is a pénzügyi- egészségügyi-és persze jólléti állapotunk kockázatait. Ezen felbuzdulva sajnos hiába is keresünk egy tuti „covid biztosítást”, ugyanis ilyen néven (legalábbis egyelőre) nem létezik semmilyen konstrukció. Azt azonban bátran kijelenthetjük, hogy számos formája létezik a megtakarításoknak, biztosításoknak, befektetési és optimalizálási lehetőségeknek, melyeket érdemes fontolóra venni.

Nem vagyunk jósok, ezért a váratlanra is készülni kell!

Az, hogy szerencsés esetben nem veszítetted el az állásodat, nem kerültél anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe, egészséges, életerős és motivált maradtál, nem jelenti azt, hogy ne kéne váratlan eseményekkel számolnod. A tartalékképzés nagyon fontos szempont a tudatos pénzügyi viselkedésben, gondolkodásban, tervezésben egyaránt. Sokak életében váratlan helyzeteket szülhet, ha nem is saját maguk, de szeretteik, rokonaik, ismerőseik kerülnek lehetetlen helyzetekbe. Ilyenkor ugyanis az ember hajlamos akár a saját biztonságát is kockáztatva áldozatokat hozni.

Nem csak saját magad jelentesz kockázatot!

Emellett a saját kockázataidat minimálisra csökkentve is adódhat olyan élethelyzet, melyben nem találsz munkát, romlik az egészségügyi állapotod, a lakásod, az autód, az értékeid romlása miatt nagyobb összegű kiadások kerülnek terítékre, vagy épp a már meglévő hiteltörlesztéseid kapcsán kerülsz kellemetlen helyzetbe. Ha ezeket az eshetőségeket is figyelembe veszed, akkor bizony felmerül a kérdés, vajon hogyan biztosíthatnád be magad a legrosszabb szcenáriókra is?

Ha elveszítenéd a munkádat

Te mennyi idő alatt találnál új állást, mondjuk egy válság közepén? Többfordulós interjúk, esetleg visszautasítások, alacsony bérajánlat, nem megfelelő elhelyezkedés, külföldi unkalehetőség az utazás vállalásával? Rengeteg kérdés és rengeteg szempont, ami bizony magában hordozza a több hónap várakozást és esetleges csalódásokat is, amíg megtalálod életed újabb álom melóját, vagy legalábbis egy ideálist adott helyzetre nézve.

Például ilyenkor jó, ha likvid megtakarítással is rendelkezel, körülbelül 3-6 havi fizetésed összegével. Emellett azonban a munkaképtelenség esetét is figyelembe kell venni, ami mentális, egészségügyi, vagy más életszituációból fakadóan is előállhat.

Munkaképtelenség esetén fizet neked a biztosító!

Akárcsak a hitelfedezeti biztosításoknál, itt is egy váratlan élethelyzetben előálló fizetési, keresési képtelenségre, egyszóval munkaképtelenségre biztosítod be magad. Érdemes ezzel a lehetőséggel is élni a balesetbiztosítás, életbiztosítás mellett is, hiszen ez egy teljesen más felállás, mint az előbbiek, vagy ha átfedésben vannak egymással, akkor több helyről is segítségre számíthatsz, méghozzá gyorsan.

Ez hatalmas terhet vehet le a válladról adott helyzetben, amikor épp elég bajod van, és az anyagi nehézségek ezt csak még idegőrlőbbé tennék. Ha olyan szegmensben dolgozol, ami például a covid kapcsán nagyobb kockázatot rejt, mindenképp érdemes ebben is gondolkodnod.

Jogvédelem, felelősségbiztosítás

A balesetbiztosítások és a jogvédelmi biztosítások komfortos felkészültséget jelenthetnek, ha rajtad kívül álló okokból károsulttá válsz. Emellett a másoknak okozott károkat, vagyis a te felelősségi körödbe tartozó károkozásaidra is felkészülhetsz, és elindulhatsz egy privát felelősségbiztosítással. Hasonlóan, mint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások esetében, úgy ilyenkor a valamilyen okból kifolyólag fennálló anyagi, személyi kárt téríti meg helyetted a biztosító, így kárpótolhatod némileg a sértettet a veszteségeiért, mait te okoztál neki.

Ha valamelyik rész felkeltette az érdeklődésedet, keress minket bátran Németországban kényelmesen online, vagy személyesen, magyar nyelven szakmai segítségnyújtásért!

További információkért kövesd a Facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016

Keress bizalommal ha tanácsadásra van szükséged!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: 01 575 01 444 07

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza