Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Blog

Két legyet egy csapásra! Neked a nyugdíjad, vagy a lakáshiteled a fontosabb?

2024.04.23. Két legyet egy csapásra!  Neked a nyugdíjad, vagy a lakáshiteled a fontosabb?

Németországban élsz, és elgondolkodtál, mi lenne akkor, ha a súlyos albérleti díjakat nem a házinéninek, hanem inkább a saját lakásod törlesztésébe adagolnád. Hiszen néha úgy érezheted magad, mikor albérletben vagy, mintha ablakon hajigálnád ki a pénzt, és bele sem mersz gondolni mennyit félretehettél volna, ha ezt a számládon gyűjtöd.

tovább

Havi 25-30 euróból továbbtanulás a gyereknek? Később ez bizony többe fog kerülni…

2024.04.23. Havi 25-30 euróból továbbtanulás a gyereknek?  Később ez bizony többe fog kerülni…

Szerintetek mennyibe kerül egy gyerek 18 éves kora után? Igen, jól halljátok, 18 után… mert ugye már addig is rengeteg pénzbe kerül, azután viszont csak még többe… mindjárt meg is mutatjuk, hogyan lehetséges ez. Gyermeket terveztek, gyermeket vártok, vagy mér meg is érkezett, meg is érkeztek a trónörökösök? Akkor van még 20 évetek gyűjteni az egyetemre…

tovább

Adóbevallás és családi pótlék Németországban

2024.04.22. Adóbevallás és családi pótlék Németországban

Amikor Németországba költöztünk még nem is sejtettem, hogy a szakirányomat egy teljesen új aspektusból is kamatoztatni fogom. Ahogyan a bemutatkozókban is elmeséljük, pénzügyi területen tevékenykedik az egész családunk, és a könyvelői vállalkozásunk Magyarországon is jó tapasztalatokkal gazdagított bennünket.

tovább

A németországi irodánk felvételt hirdet! Pénzügyi karrierlehetőség!

2024.04.22. A németországi irodánk felvételt hirdet! Pénzügyi karrierlehetőség!

Mint azt már az oldalon is láthattátok, egyre gyarapodnak azok a szakmai anyagok, ügyfeleknek szánt információk, melyeket megosztunk hétről-hétre. Az ügyfeleink száma egyre bővül, és a biztosítási területen megnövekedett tanácsadási igény miatt új kollégákkal bővültünk, ill. további munkatársakra is szükségünk van, hogy kitudjuk elégíteni az ügyfeleink igényeit.

tovább

Ebtartói felelősségbiztosítás Németországban

2024.04.22. Ebtartói felelősségbiztosítás Németországban

Nektek is van kutyátok Németországban? Magatokkal hoztátok, vagy már itt került hozzátok egy kedves kis házőrző. Ő a család kedvence, igazi családtag? Akkor biztosan fontosnak tartjátok, hogy rendben legyen az egészsége, táplálkozása, sétáltatás stb… Remek dolog! De ha már a sétáltatásnál járunk… gondoltatok arra is, hogy milyen kellemetlen helyzeteket okozhat a kutyus rakoncátlansága, pillanatnyi őrülete?

tovább

Fogászati biztosítás - Teljeskörű ellátás egész évben egy tömés áráért

2024.04.22. Fogászati biztosítás - Teljeskörű ellátás egész évben egy tömés áráért

Ha az egészséggel kapcsolatos kiadások kerülnek szóba, a top lista élén járnak a fogászati kezelések díjai. Ezek ugyan, jobb esetben nem olyan gyakran jelentkező kiadások, alkalomszerűen, pár évente azonban jelentős terhet róhatnak a saját, vagy családi kasszára. Az egészségbiztosítások, balesetbiztosítások nem terjednek ki a fogorvosi számlákra, csonttörésnek sem minősül például, ha egy fogunk letörik.

tovább

Hogyan dolgozzunk együtt Németországban?

2024.04.22. Hogyan dolgozzunk együtt Németországban?

Korábban is ejtettünk pár szót arról, hogy miből is áll a munkánk biztosításközvetítőként. A családunk évek óta a pénzügyi területen tevékenykedik, könyvelést, adótanácsadást és családi pótlék ügyintézést is vállalunk németországi ügyfeleinknek.

tovább

Első lépések az Ergo-s karrieredben: Fontos teendők a belépés előtt és ezt követően

2024.04.22. Első lépések az Ergo-s karrieredben:  Fontos teendők a belépés előtt és ezt követően

Ha úgy döntesz, hogy szeretnél velem, velünk dolgozni és egy nívós biztosításközvetítői pályafutást elindítani, vagy épp váltani, folytatni a korábbi tapasztalataid kapcsán, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd, milyen technikai részletekre kell majd odafigyelned. Azoknak, akik most helyezkednek el nálunk, hasznos kis gyűjtemény lehet ez, egyfajta chek lista.

tovább

Német állampolgárság magyarok részére - Pénzügyi vonzat és gyerekek kérdése

2024.04.22. Német állampolgárság magyarok részére - Pénzügyi vonzat és gyerekek kérdése

A korábbiakban részletesen beszámoltunk arról, hogy milyen teendőkkel jár és milyen feltételeknek kell megfelelni, ha szeretnél német állampolgárságot szerezni. Szó esett arról, hogy a német állampolgárság megszerzésével a magyar állampolgárságodat, néhány kivételtől eltekintve, elveszíted, ugyanakkor az EU-s állampolgárságod megmarad.

tovább

Német állampolgárság magyarok részére - Milyen feltételei vannak?

2024.04.22. Német állampolgárság magyarok részére - Milyen feltételei vannak?

Az előző írásunkban ( első lépések) összefoglaltuk, hogy életkor és lakóhely szerint mely hivatalok érintettek az ügyintézésben, hova kell beadni az állampolgársági kérelmeket, illetve milyen segítséget tudsz kérni még a beadás előtt. A német állampolgárság megszerzésének alapvető motivációiról is szó esett, amiből te is eldöntheted, hogy mennyire fontos számodra ez a lehetőség, miben tudnád ezt hosszú távon jól kamatoztatni.

tovább