Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Adóbevallás és családi pótlék Németországban

2024.04.22.

Adóbevallás és családi pótlék Németországban

Amikor Németországba költöztünk még nem is sejtettem, hogy a szakirányomat egy teljesen új aspektusból is kamatoztatni fogom. Ahogyan a bemutatkozókban is elmeséljük, pénzügyi területen tevékenykedik az egész családunk, és a könyvelői vállalkozásunk Magyarországon is jó tapasztalatokkal gazdagított bennünket.

Kétlaki családi és szakmai életünk tehát a német és magyar adózás, könyvelés, bérszámfejtés, illetve a magas színvonalú biztosítási termékek köré épült az évek során.

Nyilvánvaló kihívásai vannak a szülőföldünk elhagyásának, ugyanakkor jócskán megtapasztaltuk a külföldi munka előnyeit is, nem véletlen hoztunk, hozunk ilyen irányú döntéseket, és nem véletlen építünk vállalkozást ebben a szférában. A döntéseink meghozatalakor a környezetünk visszajelzései is erősítettek minket a lépések előkészítésében, és szeretnék most egy kicsit erről is mesélni.

Hogyan kezdődött a vállalkozásunk szolgáltatásainak országhatárt átívelő bővítése?

Miután a közelebbi ismerősi kör megkért arra, hogy nézzem át az adóbevallásaikat, családi pótlék igénylésüket, stb… és sikerrel jártam az ügyintézésben, arra gondoltam, hogy a főállásom mellett Németországban is elindítom a saját vállalkozásomat a pénzügyi terület több szegmensében is, ill. bővítem az otthoni cégünk szolgáltatási körét.

Folyamatosan képzem magam a ti érdeketekben

Még a kezdetekkor sikerült egyik ismerősünknek egy 2000 EUR értékű visszatérítést megszerezni azáltal, hogy fellebbezést írtam az ügyükben, amit a hivatal kedvezően bírált el. Ezek a sikerélmények vezettek ahhoz, hogy mélyebben is elmerültem a témában.

Egyre jobban érdekelni kezdett ez a terület, elvégeztem egy iskolát is (Geprüfte Fachkraft für Lohn und Gehalt), ami gyakorlatilag bérszámfejtési ügyintézést takar. A főállásomban is havonta 60-70 embernek csinálom meg a bérszámfejtését, de az iskolával bővültek és mélyültek az ismereteim. Az ügyfelek száma folyamatosan gyarapszik azóta is.

Sokan kerestek magyar nyelvű szolgáltatást idekint

Magyarul beszélő ismerősökre leltünk Németországban, ami nem is olyan meglepő, hiszen a magyarországi, erdélyi, szlovákiai, romániai, ukrán, szerb magyarok száma Németországban kb. fél millió emberre rúg. Nekik nyilvánvalóan óriási segítség, ha ilyen fontos, szenzitív információkat az anyanyelvükön oszthatnak meg, fogadhatnak be.

Nem is beszélve arról, hogy a német pénzügyi, könyvelői, illetve jogi tanácsadás díja jóval meghaladja a Magyarországon megszokott díjakat. Mi igyekszünk ennél méltányosabb díjszabást megállapítani, és teljeskörűen, magyar nyelven segíteni a hozzánk fordulóknak a német jogszabályok és a német nyelv teljes ismeretében.

Hogyan jön képbe a biztosítási terület?

Ha már adóbevallás, családi pótlék, bérszámfejtés, akkor a németeknél nem lehet elmenni a nyugdíj, a gyerekek támogatása, vagy épp a felelősségbiztosítások, jogvédelmi biztosítások témakörei mellett. Ezért határoztam úgy, hogy az egyik legnívósabb német társasággal leszerződve a biztosítási területen is képviselem az érdekeiteket. Az adókedvezmények, állami támogatások magas szintű ismerete révén könnyen lehet, hogy tudok olyan tippeket, ötleteket adni egy díjmentes tájékoztató során, ami (különösen hosszú távon) jelentős összegeket spórol meg egy háztartásnak.

Készüljünk fel közösen a változásokra!

Emellett a munkám egyik legfontosabb részének tartom azt, hogy felkészültséget, magabiztosságot adjak az ügyfeleimnek, akik nyugodt szívvel, jogaik, lehetőségeik ismeretében távoznak a megbeszélésekről. Fontos, hogy a pénzügyi kérdésekben időben felkészülj a téged is érintő változásokra, lehetőségekre, hiszen így tudod optimalizálni a megoldásokat is.

Keress bátran, ha úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza