Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Havi 25-30 euróból továbbtanulás a gyereknek? Később ez bizony többe fog kerülni…

2024.04.23.

Havi 25-30 euróból továbbtanulás a gyereknek?  Később ez bizony többe fog kerülni…

Szerintetek mennyibe kerül egy gyerek 18 éves kora után? Igen, jól halljátok, 18 után… mert ugye már addig is rengeteg pénzbe kerül, azután viszont csak még többe… mindjárt meg is mutatjuk, hogyan lehetséges ez. Gyermeket terveztek, gyermeket vártok, vagy mér meg is érkezett, meg is érkeztek a trónörökösök? Akkor van még 20 évetek gyűjteni az egyetemre…

Magyarországon még mindig ritkaságszámba megy, haa valaki célzottan félretesz a gyereknek olyan konstrukciókba, amiknek hozama is van, és nem csak egy lekötött betét, vagy egy folyószámla, ami idővel inkább kevesebbet ér, még az inflációt sem éri utol… Persze mér a lekötött betét is nagy szó lenne, hiszen a sok kicsi félretett összeg 18-20 év múlva egy vaskosabb köteg pénzt jelenthet.

Németországban élő magyarok, figyelem!

Németországban, ahol mi is élünk, kicsit más a hozzáállás, mutatjuk is, hogyan gondolkodnak ők! Mivel tudjuk, hogy többszázezer magyar, illetve magyar ajkú ember él ebben az országban, szeretnénk nekik is segíteni abban, hogy jobban eligazodjanak az itteni törvények, vagy jelen esetben kiemelkedőpénzügyi lehetőségek között.

A német ovi és bölcsi drága?

Lényegében igen. Bár ez is szociális rászorultság, illetve a különböző tartományi sztenderdek függvénye. Ahogyan az iskolaszünetek, a munkaszüneti napok, a bérek vagy a helyi nyelvjárás, úgy ez is függ a lakóhelytől. Például, ahogyan a baba és ovis megtakarítások témában is részletesebben megírtuk, sokáig Bajorország volt a legdrágább bölcsi és ovi szempontból, mostmár ők is havi 100 euróval besegítenek a szülőknek a terhek viselésében.

Így elmondható, hogy Németország-szerte hozzávetőlegesen 50-200 euróból jön ki egy ovi, vagy bölcsi per gyerek per hó. Persze van ennél drágább, Magyarországon is van drágább, de most a realitások talaján maradunk.

A németek sokkal többet keresnek, nekik van erre pénzük! Biztos?

Egyrészt, mi is csupa olyan ügyféllel foglalkozunk, aki itt Németországban dolgozik, másrészt a fent említett magasabb megélhetési költségek mellett egyáltalán nem általánosítható, hogy Németországban összességében mindenki jobban keres, akinek van gyermek-és nyugdíj célú félretett pénze, mint Magyarországon az azonos keresetűek, azonos megtakarítási képességgel. A különbség inkább a tudatosságban keresendő.

Minden euródhoz találj egy megfelelő zsebet, így nem vesznek el!

A lényeg az, hogy a németeknél divat időben elkezdeni a gyűjtögetést. Legtöbbször egy pénzügy tanácsadó segítségével alakítanak ki rövid-közép és hosszútávú pénzügyi célokat, melyeket folyamatosan figyelemmel kísérnek, személyre szabnak, szűkítenek, bővítenek az évek során. Ráadásul itt, ha sokallod a bölcsit, ovit, és másképp is meg tudod oldani a gyerkőcök nevelését, ellátását, akkor nem kötelező őket leadnod.

Elég a suliba vinned a gyereket 6-7 évesen. Addig is félreteheted a 100 eurókat későbbre egy megfelelő pénzügyi „zsebbe”, aminek kiválasztásában mi sok éves tapasztalat alapján tudunk segíteni.

 

Mi van, ha a gyerek majd megoldja maga?

Szuper, nem muszáj a gyerekre költeni a pénzt… De félre kell tenned ahhoz, hogy addig is ne költsd el! Ha a gyerek véletlenül államilag támogatott helyre megy, szuper mellékállása lesz, diákhitel és szülői segítség nélkül, a te hitelfelvételed nélkül és mindenféle extra kiadás nélkül átvészeli az egyetemi éveket, akkor gratulálunk, mert ő lényegében a lehetetlen kategóriába tartozik!

Lesz mire költened, ne aggódj!

Téged támogattak a szüleid az első autó, az első lakás vásárlásakor? Beleadtak egy kis pénzt az esküvőbe, a nászútba? Unokákra vigyáztak, etették itatták őket egész nyáron? Akár igen, akár nem a válaszod, mit gondolsz te szeretnéd a gyereket támogatni valamiben? Ha igen, akkor rengeteg alkalmad nyílik erre, és ha időben elkezdesz félretenni, akkor a lehetőséged is meglesz rá!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Leitender Repräsentant
der ERGO Beratung und Vertrieb AG


email: nemetjovedelem@gmail.com

mobil: 30/ 22 99 394


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza