Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Két legyet egy csapásra! Neked a nyugdíjad, vagy a lakáshiteled a fontosabb?

2024.04.23.

Két legyet egy csapásra!  Neked a nyugdíjad, vagy a lakáshiteled a fontosabb?

Németországban élsz, és elgondolkodtál, mi lenne akkor, ha a súlyos albérleti díjakat nem a házinéninek, hanem inkább a saját lakásod törlesztésébe adagolnád. Hiszen néha úgy érezheted magad, mikor albérletben vagy, mintha ablakon hajigálnád ki a pénzt, és bele sem mersz gondolni mennyit félretehettél volna, ha ezt a számládon gyűjtöd.

Abba végképp nem érdemes belegondolni, mennyi pénzt összegyűjthettél volna, ha nem a számládon, hanem egy biztonságos megtakarításban tartod a pénzt, ami nem csak inflálódik, hanem korrekt hozama van… Most megnézzük, hogyan ösztönzik az embereket Németországban arra, hogy a magas prioritásként, hosszú távra és szinte kötelezően elindított nyugdíjmegtakarítás minden kifogás nélkül elinduljon akkor is, ha a fiatalok a nyugdíjba menetel előtt még egy lakást is szeretnének venni…

Nyugdíj? Hol van az még?

A németeknél nagy átlagban teljesen megszokott, hogy rendszeresen félreraknak, méghozzá célzottan, menedzselt, intézményes módon raknak félre generációkon keresztül. Biztosítást kötni nem valamiféle kétségekkel teli, túlzásnak tartott, vagy furcsa dolog, hanem teljesen megszokott, és többnyire elvárás is. Más pénzügyi kultúra, mint a magyar, az egyszer biztos. Ti mióta éltek Németországban? Ha pár éve már itt vagytok, akárcsak a mi családunk, akkor valószínűleg észrevettétek, hogy jelentős különbségek vannak nem csak a pénzügyi termékek, de a mentalitás szempontjából is.

Hogyan lesz a nyugdíjadból fiatalon lakásod, idős korodban megélhetésed?

Tudtad, hogy van lehetőséged arra, hogy a fiatalon elindított nyugdíjszerződésed, ami alapul szolgál az időskori jóllétedre, egészségügyi, megélhetési kiadásaidra, már sokkal hamarabb is előny lehet számodra, és jelenidőben beszélhetsz róla a húszas, harmincas éveidben is. Sokan azzal magyarázzák a nyugdíjcélú megtakarítások halogatását, hogy: ej, ráérünk arra még… hol van az még? Addig ezer fontosabb dolgom akad, például lakást akarok venni.

Nos, ha Németországban egy magyar viszonylatokhoz képest jóval drágább ingatlant valóban megvásárolnál akár befektetési, akár saját célra, akár majd a gyereknek későbbre, akkor van egy szuper hírünk! A nyugdíjmegtakarításodat fedezetként használhatod fel a hitelfelvételnél, anélkül, hogy hozzányúlnál, anélkül, hogy késleltetnéd az idős korodra szánt összeg összegyűjtését. Ennek részleteit fontos kicsit aprólékosabban is átbeszélni, ezért, ha érdekel a dolog, keress minket telefonon, üzenetben!

Számoljuk ki közösen!

Ha te is olyan vagy, mint mi, és imádod a számokat, akkor most kiszámoltad, mennyit fizettél eddig életedben albérletre, vagy mennyit spóroltál meg a saját lakásoddal. Mi főleg azt szoktuk kiszámolni, hogy mi mindent megspórolhatnál magadnak, ha kezdettől fogva pénzügyi szakemberekhez fordulsz. Különösen, ha érdeklődsz a téma iránt, és különösen, ha épp ellenkezőleg: egyáltalán nem érdekel, és nem foglalkozol a pénzügyi biztonságoddal, akkor érdemes leülnünk egy finom kávé, tea mellett egy-két beszélgetésre, míg elindulsz egy stabil és megfontolt irányba.

Már van egy bevált módszered?

Azt mondod, neked mindened megvan, van egy jó rutinod? Szuper! Akkor biztosan kíváncsi vagy, hogy a már meglévő termékeid ideálisak-e számodra, lehet-e ezeknél kedvezőbbet, ár-érték arányban előnyösebbet találni? Szívesen megmutatjuk a mi megoldásainkat, hogy összehasonlíthasd a piacon lévő többi termékkel is.  Itt az oldalon további érdekes témákról olvashatsz, személyesen, telefonon, vagy e-mailben pedig várjuk a felmerülő kérdéseket!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Leitender Repräsentant
der ERGO Beratung und Vertrieb AG


email: nemetjovedelem@gmail.com

mobil: 30/ 22 99 394


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza