Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Ebtartói felelősségbiztosítás Németországban

2024.04.22.

Ebtartói felelősségbiztosítás Németországban

Nektek is van kutyátok Németországban? Magatokkal hoztátok, vagy már itt került hozzátok egy kedves kis házőrző. Ő a család kedvence, igazi családtag? Akkor biztosan fontosnak tartjátok, hogy rendben legyen az egészsége, táplálkozása, sétáltatás stb… Remek dolog! De ha már a sétáltatásnál járunk… gondoltatok arra is, hogy milyen kellemetlen helyzeteket okozhat a kutyus rakoncátlansága, pillanatnyi őrülete?

A szájkosár használata egyes helyeken, például tömegközlekedésen kötelező, de ha egy családi ház esetében átszökik a szomszédba és kikaparja a friss virágágyást, megsebesíti a közeli lakók macskáját, vagy ne adj isten, megharap valakit, akár csak önvédelemből, ijedtségből is, akkor valószínűleg nagyon kellemetlenül éreznétek magatokat, mint gazdik.

Mi az az ebtartói felelősségbiztosítás?

Egyes lakásbiztosítások, felelősségbiztosítások választható elemeként is találkozhatsz az ebtartó felelősségbiztosítással, ami kifejezetten a házi kedvencek által okozott károk térítésére jött létre. Ez a típusú biztosítás önmagában, vagy kiegészítésként tehát olyan kutyák által okozott károk esetében térít, ahol a gazdik, mint tulajdonosok házikedvencük vétsége miatt a sértettnek keletkezett anyagi, egészségügyi, eszmei jellegű kárt hivatottak megtéríteni.

Milyen esetekben fizet a biztosító?

Hogy konkrétabb példákat is említsünk, összeszedtük a leggyakoribbakat, amik az általunk kínált biztosításban is fellelhetők. Ilyen például a kiállításon, kutyasport versenyeken való részvételkor, illetve az ezt megelőző tréning során okozott károk. A kölyökkutyákra is kiterjed az anyaállat biztosítása egészen 12 hónapos korukig. Illetve a kézenfekvőbb, törvényi előírásokba ütköző szándékos, vagy véletlen károkozás, például harapás, sebesülés okozása, tárgyi károkozás. A biztosítás területi hatálya az egész világra kiterjed.

Milyen fajtákat nem biztosíthatunk?

Az adott biztosítási ajánlatban sajnos vannak olyan, veszélyesebbnek megítélt fajták, melyeket kizárják a biztosításból: American, Staffordschire Terrier, Pitbull Terrier, Staffordschire Bullterrier, Bullterrier, Mastino Espanol, Bordeaux Dogge, Dogo Argentino, Filla Brasileiro, Shar-Pei, Bandog, Tosa Inu, Bullmastiff, Mastiff, Kangal, Kaukasischer Owtscharka, Rotweiler, Perros de Presa, illetve ezek bármilyen nemű keverék fajtáira sajnos nem köthető felelősségbiztosítás.

Kinek éri meg?

Mindenképp érdemes elgondolkodni egy ilyen jellegű biztosításon, amennyiben kiállítási, versenyző kutyáink vannak, hiszen ők sokkal gyakrabban konfrontálódnak emberekkel, ebtársaikkal, drága és magasan felszerelt eszközökkel, berendezési tárgyakkal. Abban az esetben is megfontolandó, ha a kutya hajlamos elszökni, nem megfelelő a kerítésünk, védelmi berendezések, és előfordulhat, hogy tudtunk nélkül elcsászkál, bajt okoz az eb.

Érdekelnek a részletek?

A biztosítás díját, fizetési ütemezést és a részleteket szívesen megmutatjuk egy konzultáció keretein belül, ami akár személyesen, akár online megvalósítható. Az elérhetőségeink valamelyikén jelentkezz be, ha érdekel a dolog, és felvilágosítunk a részletekről, válaszolunk egyéni kérdéseidre. Olyan egyéni szempontokat is figyelembe kell venni, hogy milyen távra tervezed a biztosítást, ugyanis 5 év hűség vállalása esetén 10% kedvezményt is lefaraghatsz az alapdíjból.

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: +49/ 173/ 531-60-38

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza