Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Munkaképtelenségi biztosítás a gyakorlatban

2024.04.18.

Munkaképtelenségi biztosítás a gyakorlatban

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy miért is nagyon fontos, hogy kereső munkavállalóként munkaképtelenségi biztosítással is rendelkezzünk. Szót ejtettünk arról, hogy ezen biztosítási formával rendelkezők egy negyede élete során legalább egyszer a munkaképtelenség állapotába kerül, és élete alakulása bizonytalanná válhat.

Ilyen esetekben bizony óriási segítség, ha van mihez, van kihez nyúlni, és a szeretteink, családtagjaink nehézségeit is enyhíteni tudjuk.

Most megnézzük, hogy a gyakorlatban hogyan működik egy ilyen konstrukció Németország egyik vezető, világhírű biztosítójánál az Ergonál, akit mi is büszkén képviselünk. Természetesen egy személyes konzultáció alkalmával, amit egyébként online keretek között is megejthetünk, részletesebben tudunk tájékoztatást nyújtani és olyan apróbetűs részekre, egyéni igényekre, kérdésekre is válaszolunk, amik ebből az általános érvényű leírásból nem feltétlenül derülnek ki. Írásunk célja, hogy bemutassuk a leggyakoribb, legfundamentálisabb helyzeteket és a biztosítás gyakorlati előnyeit.

Milyen külső segítségre számíthatsz?

Ha azt várod, hogy az állam, vagy a szociális háló fog segíteni rajtad, akkor ez bizonyos szempontból igaz, bizonyos szempontból azonban messze elmaradhat a várakozásaidtól. A jogi védelem még nem lesz elegendő a megszokott életed folytatásához, illetve erre is csak akkor számíthatsz, ha nem rendelkezel más bevételi forrással, más jövedelemszerző tevékenységet nem folytatsz. Amennyiben lehetséges, akkor teljesen más munkakörbe küldhetnek, teljesen függetlenül attól, hogy korábban mivel foglalkoztál, milyen életszínvonalon éltél. Példaképp elképzelhető, hogy építészből hirtelen raktáros adminisztrátorrá válsz.

A rokkantnyugdíj nem kifejezetten bőkezű szolgáltatás

A törvényben előírt rokkantsági nyugdíj nem fedezi a foglalkozási fogyatékosság kockázatát, csak alap biztosítást nyújt. Diákok és hallgatók számára még csak-csak, de például vállalkozók számára már aligha kínál megoldást. A rokkantsági nyugdíj mértékét az is meghatározza, hogy napi hány órában vagyunk képesek ellátni valamilyen munkát. Tehát lássuk be, több mint a semmi, ugyanakkor korántsem teljeskörű és nem is arra hivatott, hogy minden terhet levegyen a vállunkról, megszokott színvonalon élhessünk tovább, esetleg extra szolgáltatásokkal gazdagodjunk.

Mit nyújthat egy BU, vagyis egy munkaképtelenségi biztosítás?

Egy magán rokkantsági biztosítással lehetőségünk van megbízható módon pótolni a pénzügyi hiányosságainkat. Az Ergo-nál átfogó védelmet és vonzó megoldásokat kínálunk a nehéz helyzetekre. A betegség- vagy baleset okozta munkaképtelenség miatt fennálló pénzügyi veszteségek esetén méltányos körülmények és kiváló szolgáltatások vehetők igénybe. Ettől természetesen nem lesz minden zökkenőmentes a tragikus helyzetekben, ugyanakkor jelentős terhet vesz le a vállunkról ez a nívós szolgáltatás.

Mi mindent ajánl az Ergo BU?

A biztosítás nagy előnye, hogy rendkívül komplex és jól személyre szabható. Külön megoldást kínál például az egyetemistáknak, vagy diákoknak az Ergo BU Schüler, akik még bele sem kezdtek igazán a munkavégzésbe, ugyanakkor szeretnék ezt a lehetőségüket előre bebiztosítani. Ugyanígy extra szolgáltatásokkal vehető igénybe a Pflege Plus, ami abban az esetben nyújt kitűnő szolgáltatást, amennyiben rendszeres gondozásra, ápolásra szorulnánk ideiglenesen, vagy hosszabb távon.

Rendkívül rugalmas lehetőségek

Türelmi idők, várakozási idők figyelembe vételével bizonyos helyzetekben utólagosan is fizet a biztosító. A munkakeresésnél, váltásnál is segítséget kapunk a társaságtól. Abban az esetben is fizet a biztosító, ha magunk okoztuk a problémát, saját hibánkból válunk például mozgássérültté. Gyors döntéshozatallal és soron kívüli ügyintézéssel igyekeznek a te érdekeidet szolgálni a nehéz pillanatokban. A biztosítás ezen felül később is módosítható, kiegészíthető, variálható, bővíthető igény szerint.

Felkeltettük az érdeklődésedet, érdekelne, hogy te hogyan tudnád leginkább biztonságosan megalapozni az anyagi biztonságodat, csökkenteni a családi, vagy személyes kockázataidat a jövőre nézve? Várunk szeretettel egy konzultációra akár személyesen, akár online!


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza