Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Érdemes lehet természeti katasztrófák esetére is biztosítást kötni?

2024.04.18.

Érdemes lehet természeti katasztrófák esetére is biztosítást kötni?

A személyes vagyon egyik legmeghatározhatóbb, és talán leginkább számszerűsíthetőbb területe a lakás-és a vagyontárgyak. Ha saját lakásod, házad van, esetleg tároló, garázs, kert is tartozik hozzá, vagy nyaralóval, hétvégi házzal is rendelkezel, akkor valószínűleg meg is tudod becsülni ennek az értékét. Nem csak a vételár, de az aktuális piaci ár, vagy az újraépítés költségei is jó szempontok lehetnek ennek felmérésében.

Mi van, ha ezekben kár esik? Ha betörnek, ha kárt okoznak? Ott a lakásbiztosítás? Szuper! Azt gondoljuk, hogy egy lakásbiztosítás már rengeteg területen fedezetet biztosíthat akár a környezeti, felelősségi, vagy baleseti helyzetekben. De mi a helyzet a természeti katasztrófák témakörével? Ezek nagyon ritkán fordulnak elő… mondhatod, ezért most megmutatjuk, miért is érdemes Németországban is ezekkel a kiszámíthatatlan, és a klímaváltozásnak „köszönhetően” egyre gyakoribb eseményekre is kiterjesztett vagyonbiztosítással rendelkezni.

Áradás, árvíz, esőzések – egyre gyakrabban előfordul

Sajnálatos módon a klímaváltozás és az emberi tevékenységek környezettszennyező mivolta miatt még az eddigiekhez képest is egyre gyakrabban találkozhatunk majd természeti katasztrófákkal. Ilyen például a Németországban is gyakori áradás, árvíz, ami egyidejűleg többtízezer eurós kárt okozhat az érintetteknél.

Az extrém mennyiségű esőzés is hasonló károkat képes okozni akár tulajdonosok, akár bérlők, akár vállalkozások esetében. Egy másik probléma az lehet, mikor a csatornarendszer a heves esőzések miatt nem tud annyi vizet elnyelni, amennyi szükséges lenne, emiatt eldugul, vagy telítődik a csőrendszer és visszabugyog a víz az utcára, pincékbe, kertekbe.

Hol található az ingatlanod?

Különösen a pincék, szuterénlakások és családi házak vannak veszélyben. A beázás mellett a csőtörések, szennyvíz és talajvíz előtörésével, télen még a lefagyással is számolnunk kell. Ezek a témakörök összefonódnak a vagyonbiztosítások, lakásbiztosítások témakörével, azonban személyi károk, testi épségben okozott károk is jelentősek lehetnek.

Ugyanígy a lavinaveszély, hónyomás is probléma lehet számos esetben. Ezek összekapcsolhatók az egyre gyakoribb földrengésekkel, földcsuszamlásokkal, süllyedésekkel. Egy általánosabb természeti katasztrófa a villámlás, villámkár.

Villámlás

A villámlás ritkán okoz személyi sérülést, bár ezzel is elővigyázatosnak kell lennünk és betartani a katasztrófavédelem utasításit. Az épületeinkben, kerítésekben, és persze az elektronikai berendezésekben azonban maradandó károkat okozhat egy-egy heves, viharos, villámlással kísért szezon.

Földcsuszamlás, földrengés

Akik a hegyekben élnek, ide járnak pihenni, és akár saját hétvégi házzal is rendelkeznek, azoknak érdemes magas összegekben bebiztosítani ezeket az ingatlanokat. Itt az eső nem áradás formájában, sokkal inkább földcsuszamlás kíséretében jelentkezhet. A kisebb földrengések sem lehetetlenek, sőt, ezek is egyre gyakoribbak. Ilyenkor akár a komplett falazat és a kert, a térkő, a lépcsők, és persze a növények is sérülhetnek, amit bizony nem egyszerű és nem is olcsó kijavítani.

Hónyomás, lavina

Szintén a hegyeknél, hegylábaknál maradva, és a közelgő síszezon kapcsán a lavinaveszély is eszünkbe juthat, mint kockázat, és a vastag hótakaró nyomása a háztetőkön, melyek mindegyike akár totálkárt is okozhat. Ha a hó miatt csak a tető sérül, az is egy vagyonba kerülhet, különösen, ha napkollektor, előtető is van a házunkon.

Valamelyik kockázati csoportba tartoztok? Felmerül a kérdés, hol mikor és mennyiért tudnád biztosítani a vagyonodat vészhelyzet, természeti katasztrófa esetére? Keress minket és szívesen megnézzük személyre szabottan, hogy mik a lehetőségek.


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza