Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Érkezz meg mindenhova biztonságban!

2024.04.18.

Érkezz meg mindenhova biztonságban!

Németországi tevékenységünk során sokat tanultunk az itteni pénzügyi kultúráról, a pénzügy nevelés, edukáció kérdéséről, és persze a nívós biztosítási termékek létjogosultságáról is. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat abból a szempontból, hogy világszínvonalú társaságok világszínvonalú konstrukciói közül válogathatunk, méghozzá egy viszonylag jól működő egészségügyi-jogi-illetve gazdasági környezetben.

Korábban már írtunk az otthoni KGFB-nek megfelelő, de annál jóval szélesebb szolgáltatási körrel rendelkező ADAC biztosítási rendszerről, most pedig megnézzük mit kínál az Ergo a hasonló kockázati területeken. Sorra vesszük a legjellemzőbb utazással, közlekedéssel kapcsolatos kockázati elemeket, illetve kiderül az is, hogy neked vajon milyen szolgáltatásra lenne leginkább szükséged. Természetesen egy teljeskörű tájékoztatást csak személyesen, vagy online konzultáció keretein belül biztosíthatunk. Hiszen ahány ház annyi szokás alapon, könnyen lehet, hogy az egyedi igényeid, egyedi elképzeléseid, élethelyzeted nagyban módosítják, optimalizálhatják az általános képet.

A harmadik személy bevonódása

Többmillió baleset történik évente a közutakon, ami kisebb-nagyobb károkozással párosul. A felelősségi körben nem csak két károsult, hanem a közlekedők között védtelenül felbukkanó harmadik fél is bevonódhat a történetbe. Ki fizet ilyenkor kinek? Jó esetben mindenki rendelkezik biztosítással, így a költségek oroszlánrésze a biztosítókra hárul. Semmiképp sem javasoljuk, hogy te kerülj abba a helyzetbe, hogy nincs megfelelő, komplex és rugalmas biztosításod, ami szinte minden helyzetben átvállalná a felelősséget és az anyagi károkat akár saját-akár mások részére.

Az állatvilág közbeszól!

Az állatok által okozott károk is egyre gyakoribbak lehetnek manapság, hiszen az emberi civilizáció számos természetes élőhelyet tett tönkre a vadonban, ami az állatok városokban, vagy városszéli területeken való felbukkanását, élelemkeresését, párzási időszakát, vagy csak menekülési útvonalát is befolyásolja. Az nyest például egyébként is gyakran előfordul kisvárosokban, falvakban, nyaralóhelyeken. Képes szétrágcsálni a vezetékeket, beköltözni a motorháztető alá, hogy a közelben vadászhasson, a meleg motor mellett pedig meghúzhassa magát. Nem csak állatvédői szempontból, de a saját érdekeinket nézve is érdemes erre felkészülni, nyestriasztót beszerelni, vagy legalábbis egy jó biztosítást kötni erre az eshetőségre is.

Másik eset, mikor az úton átugró szarvas, vaddisznó, őz, vagy még akár a nyulak is kisebb-nagyobb kárt okoznak a szélvédőben még óvatos körültekintés mellett is. Amellett, hogy sajnáljuk az elpusztult, vagy megsebesült állatot, egy szarvas esetében akár a saját életünk is veszélybe kerülhet a nagy tömeg becsapódása miatt. Erre is kiterjedhetnek az Ergo biztosítási csomagjai. Kirándulóknak, világjáró autósoknak szinte kötelező!

Mi van, ha ellopják az autót?

Azontúl, hogy feljelentést teszel, nagy könnyebbség lehet a biztosítónak is bejelenteni mihamarabb ezt az eseményt. A későbbiekre felkészülve érdemes tudnod, hogy 30 percenként lopnak el egy autót, vagyis elég nagy eséllyel a te járműved is sorra kerülhet. Az persze fontos, hogy mindig zárd le, és igyekezz biztos helyen parkolni, ugyanakkor az ördög nem alszik, az átlagos kár pedig 10.800 euróra rúghat, ami azért zsebbe nyúlós kihívás lehet. Nem beszélve arról, hogy egy új járműre is szükséged lehet, ami időt, pénzt és energiát emészthet fel.

Mi van, ha csak a kulcsot lopják el?

 

Ha azonnal előkerül a lopott kulcs, nincs esély a másolására, sikerül jogi úton érvényesíteni az érdekeidet, akkor elég lehet egy pótkulcs beszerzése, egyéb esetben zárat is kell cserélni, hiszen nem tudhatjuk, hogy óvatlanul milyen illetéktelen kezébe jutott a tulajdonunk, ami könnyű utat biztosít a lopáshoz. Kb. 1000 euróba kerül kicserélni egy zárat, ami ugye szerinted is egyszerűbb a biztosító pénzéből, mint a saját számládról?

Mindannyian hibázunk, kérdés, hogy felkészültünk-e erre korábban

Elnézheted a piros lámpát, sietségben, vészhelyzetben balesetet okozhatsz külföldön-belföldön egyaránt, saját defekt, vagy totálkár miatt is veszélyes helyzetbe kergethetsz másokat. Akár teljesen rajtad kívül álló okok miatt kerülhetsz kellemetlenségbe a közutakon. A közutakon, ahol bizony nem csak autósok, de rolleresek, kerékpárosok, gyalogosok is részt vesznek, akik szintén lehetnek felelőtlenek, ugyanúgy, ahogyan te is.

A legtöbb ember azt hiszi magáról, jobban vezet, mint az átlag… De akkor hogy is van ez? Valószínűleg tévesen értékeljük túl a képességeinket, vagy ha nem, akkor is rengeteg más szempont játszik közre abban, hogy egy adott szituációban milyen döntéseket hozunk, hogyan cselekszünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendelkezz megfelelő utazási-utas-és gépjármű biztosítással, melyek széles választékát tudjuk ajánlani neked.


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza