Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Mit közöljek le az otthoni egészségbiztosítóval, ha hazaköltöztem?

2022.03.17.

Mit közöljek le az otthoni egészségbiztosítóval, ha hazaköltöztem?

Hogyan működik a német egészségbiztosítótól való kijelentkezés, és a magyar egészségbiztosítóhoz történő bejelntkezés.

Kérjük, hogy jelezze NEAK-nak (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) a német betegbiztosítója azonosító számát /Institutionskennzeichen/, és a saját betegbiztosítási azonosító számát /Krankenversicherungsnummer/. (mindkettő megtalálható a betegbiztosítási kártyáján).

Ezekkel az adatokkal a magyar egészségbiztosító /NEAK/ az "EESSI" (Electronic Exchange of Social Security Information) rendszeren keresztül elküldi a német egészségbiztosítónak az S040-es nyomtatványt, majd ezt a német egészségbiztosító megválaszolja a magyar egészségbiztosítónak az S041 nyomtatványon keresztül.

Az "EESSI" (Electronic Exchange of Social Security Information) egy olyan informatikai rendszer, amely az EU-n belül segíti, biztonságosabbá teszi, és felgyorsítja a szociális információs rendszerek közötti kommunikációt a különböző témákban:

betegség, munkaképtelenség, munkahelyi baleset, nyugdíj, munkanélküliség, családi támogatások

A gyakorlatban ez az elektronikus ügyintézés kiválóan működik a német és a magyar szervek között. Az Európai Unión belül a papír alapú ügyintézés már megszűnt, és erről tudomásuk van mind a német, mind a magyar ügyintézőknek. Az "EESSI" rendszer bevezetéséből az uniós állampolgárok is profitálnak, hiszen gyorsabb az ügyintézés, és kevesebb az adat-, vagy a dokumentumvesztés.

Amennyiben szeretne váltani, vagy belépni a német betegbiztosítóhoz, és szeretné, ha az ügyintézés terhét levennénk a válláról, akkor válasszon minket.

A BKK Betriebskrankenkasse a szerződött partnerünk, mely egy állami betegbiztosító Németországban milliós taglétszámmal.

Magyar nyelven intézzük az ügyeit!

24 órán belül választ kap a kérdéseire a betegbiztosítással kapcsolatban.

Tel: 30 22 99 394

Tel2: 01 575 01 444 07

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

vissza