Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Gyermeket neveltél? - Így lesz magasabb a német nyugdíjad!

2023.08.17.

Gyermeket neveltél? - Így lesz magasabb a német nyugdíjad!

Gyermeket nevelsz és mellette részmunkaidőben dolgozol vagy egyáltalán nem dolgozol? Ebben az esetben a Német Nyugdíjbiztosító három évet jóváír neked gyermeknevelési időként az 1992.01.01-től születettek gyermekek után.

Ez alatt a három év alatt úgy kezelnek Téged, mintha teljes munkaidőben dolgozotál volna egy átlagos fizetéssel, és mintha ezután fizetted volna meg a megfelelő nyugdíjbiztosítási járulékot.

Még akkor is megkapod a kiegészítő nyugdíjjárulékot három évig, ha ez idő alatt van olyan időszak, amikor visszatérsz teljes munkaidőben dolgozni.

Az 1992 előtt született gyermeknél kezdetben csak 12 naptári hónapnyi gyermeknevelési időszakot írtak jóvá, 2014. július 1-jétől ezt kezdetben 24 naptári hónapra hosszabbították meg, majd 2019. január 1-től további 6 hónappal, így akár 30 hónap gyermeknevelési idő is beszámításra kerülhet.

Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a gyermeknevelési időszakot csak az egyik szülő kérheti jóváírásként, mégpedig az, aki elsősorban a gyermeket neveli. Ha gyermeket anyaként és apaként együtt nevelitek, anélkül, hogy a nevelésben az egyik szülőnek nagyobb szerep jutna, akkor általában az anya kapja meg a gyermeknevelési időt. Ha ennek ellenére az apánál szeretnétek kérni a gyermeknevelési idő jóváírását, annak ellenére, hogy elsősorban nem ő, hanem az anya neveli a gyermeket, akkor egy közös nyilatkozatot kell tenni a jövőre vonatkozóan. Ez a nyilatkozatot utólag is be lehet nyújtani, de legfeljebb két naptári hónapra visszamenőleg.


Német adóbevallás, német családi pótlék, német nyugdíj, adóosztály váltás = WSP Consulting N. Kft.


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza