Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Bruttó 300 euró támogatás (Energiepauschale) - Mikor fizetik ki?

2022.08.06.

Bruttó 300 euró támogatás (Energiepauschale) - Mikor fizetik ki?

Egyszeri kifizetési összeggel kivánják mentesíteni a munkavállókat a növekvö gáz,- es energiaárak miatt. De mikor kerül kifizetésre az összeg?

Bruttó 300 euró energia átalány támogatás: Mikor fizetik ki?

A drasztikusan emelkedő árakat Nyugat-Europában is megérzi a lakosság. A német kormány ezért olyan segélycsomagokat alakított ki, amiknek a deklarált célja a lakosság tehermenetesítéséhez való penzügyi hozzájárulás. Az Ukrajnában zajló háború miatt megnövekedett energia,- es üzemanyárak emelkedésére kíván a német kormány azzal reagálni, hogy egy egyszeri bruttó 300 eurós támogatást folyósít.

Ebből a támogatásból azok a munkavállalók tudnak profitálni, akik az 1-től 5-ig levő adóosztályba vannak besorolva, és személyi jövedelem adót fizetnek. Továbbá az egyéni vállalkozók, és a minijobberek is profitálnak a támogatásból. De mikor folyósítják a pénzt?

Ki jogosult a támogatásra?

Az átalány energia támogatást a munkaadók fizetik ki a munkabérrel párhuzamosan. A támogatás adóköteles. Tehát az a munkavállaló, aki magas adósávban van, ő a végén ennek megfelelően kisebb támogatási összeget fog megkapni. Azok az adózók, akiknek a jövedelme az adómentes sávban van, ők a teljes összeget megkapják.

Energia támogatás 2022

Milyen összegű a támogatás?

300 euró

Ki jogosult rá?

szja fizetésre kötelezett munkavállaló, átalány adózású Minijobber, egyéni vállalkozók

Mikor fizetik ki??

2022. szeptemberben

Hogy történik a kifizetés?

A munkavállalók a munkabér utalással kapják meg. Az egyéni vállalkozók fizetendő adója csökken.

Mikor utalják a 300 eurós átalány energia támogatást?


Már szeptemberben lehet számítani a 300 eurós energia támogatás kifizetésére az adófizetésre kötelezett munkavállalóknak, es az átalány adózás alá eső minijobbereknek. A támogatást ekkor a fizetéssel együtt fizetik ki a munkaadók. A kifizetés dátuma egyébként ettől elterő is lehet akkor, ha a munkaadó a béradóbevallást egy kesőbbi időpontban köteles csak benyújtani. A kifizetés így bizonyos esetekben októberre tolódhat, ill. legrosszabb esetben a következő évre is áttolódhat.

Jogosultak az egyéni vállalkozók is a támogatásra?

Az egyéni vallalkozók másképpen vehetik igénybe a támogatást. A munkavállalókkal szemben ők úgy tudnak profitálni a támogatásból, hogy csökken az adóelőleg fizetési kötelezettségük.

 

vissza