Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Ki mondja meg neked, hogy holnap is minden rendben lesz?

2024.04.18.

Ki mondja meg neked, hogy holnap is minden rendben lesz?

Bármit is hoz a jövő, nagyon nehéz egyszemélyben minden helyzetben helytállnunk. Nem tudhatjuk pontosan, mit hoz a holnap, és milyen kiszámíthatatlan események határozzák meg a munkaképességünket, a fizikai, szellemi, lelki állapotunkat. Az Ergo BU, vagyis a munkaképtelenségi biztosítás segítségével rugalmas, nagy lefedettségű biztosítással rendelkezhetsz, ha beüt a krach és nem tudod ellátni a megszokott feladataidat.

A jövő nem csak szép és bíztató dolgokkal, de sajnos olykor tragédiákkal is kecsegtet. Éppen azért, mert nem szeretünk ezzel a témával foglalkozni, gyakran alábecsüljük ennek a valószínűségét, és nem is készülünk fel az esetleges kockázatra. Ilyen terület például a foglalkozási fogyatékosság, munkaképtelenség állapotai. Ezek nem csak számodra, de azoknak is megterhelők lehetnek, akikre támaszkodnod kell, akik eddig rád támaszkodtak.

Kire számíthatsz és kik számítanak rád?

Az, hogy alábecsüljük ennek a kockázatnak a gyakoriságát nem véletlen tehát. Senki sem szeretné magát vesztes pozícióba, szomorú helyzetekbe képzelni. A statisztika azonban sokkal inkább óvatosságra int! Minden negyedik munkaképtelenségi biztosítással rendelkező munkavállaló válik munkaképtelenné ugyanis Németországban.

A fogyasztók védelme szempontjából tehát az egyik legfontosabb biztosításként tekintenek erre a lehetőségre a szakértők. A top 3 biztosításban ilyen szempontból még a baleset-és életbiztosítások is helyet kapnak, hasonló okokból, és a későbbiekben ezekről is megosztjuk gondolatainkat.

Bevétel nélkül nagyon nehéz lesz

A statisztika nem csak alacsony fizetésűekre, közalkalmazottakra, vállalkozókra, vagy felsővezetőkre terjed ki. Sajnos ilyen szempontból sem érezheti magát senki nagyobb biztonságban, vagy kiszámíthatóbb jövőképpel élőnek. Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy munkaképtelenné, fogyatékkal élővé válik, és emiatt elveszti a bevételeit. Akár teljes, akár részleges bevételkiesésről van szó mindenképp megviseli a az ember különböző életterületeit ez a folyamat.

Rengetegen használják ki ezt a támogatási formát

Financiális értelemben a különböző életszínvonalak eltérő kiegészítést igényelnek, és teljesen mindegy mennyiből gazdálkodtunk eddig havonta, ha ez az összeg eltűnik, bizony súlyos nehézségekkel találjuk szembe magunkat. Azok közül is tehát, akik előrelátóan megkötnek egy ilyen biztosítást, minden 4. ember kerül hátrányos helyzetbe, és fogja majd éppen ezért maximálisan kihasználni a támogatási rendszert a befizetett díjakhoz képest többnyire jóval magasabb összegben.

Milyen okok vezetnek a munkaképtelenséghez?

Gyakorlati példákat is hozva, bizony rengeteg különböző okból válhatunk munkaképtelenné. A statisztika rámutat a legnagyobb rizikófaktorokra: A burn-out, vagyis a kiégés és azt ezt kísérő mentális panaszok az érintettek 32,66%-át érintik, szintén magas százalékban 19,65%-ban a mozgásszervi megbetegedések okozzák a fogyatékot. 16% körüli értéket mutatnak a rákos megbetegedések és a különböző krónikus megbetegedések, mint például a diabetes, vagy autoimmun betegségek.

6-8% körüli arányban a balesetekből származó, végtagvesztéssel járó tragédiák, illetve a szív-érrendszeri megbetegedések, stroke, szívinfarktus szerepelnek az okok között. Súlyos helyzetek ezek, és lássuk be, mindenki ismer legalább egy-két embert, aki élete során hasonló helyzetbe került már, vagy épp saját maga került ilyen nemkívánt helyzetbe.

Mi mindenre kell gondolni ilyenkor?

Elsődleges szempont, hogy a lelki, mentális, fizikai és financiális károkat csökkenthessük ilyen esetekben. Dedikált, likvid pénzösszegeket kell megmozgatni ennek érdekében, hogy a lehetős legsimábban rendezhessük az életünket, vagy szeretteink segítségével igényelhessük a támogatásokat. Nem csak a túléléshez, de sokkal inkább az eredeti életszínvonal megtartásához szükséges anyagi források megteremtése, előhívása a cél. Emellett a segítő személyzet, az orvosi ellátás, a kezelések plusz költsége, vagy épp a családtagok támogatása is cél.

Nagyon fontos tehát, hogy minden eshetőségre felkészülve rendelkezzünk vészhelyzeti forgatókönyvvel, hogy aztán a tragédia bekövetkeztekor ne kelljen már ezzel a résszel foglalkozni, koncentrálhassunk a gyógyulásra, a jobbulásra, a pihenésre és sok esetben egy komplett újrakezdésre!


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza