Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Több női munkatársat a pénzügyi területre!

2024.04.23.

Több női munkatársat a pénzügyi területre!

Hatalmas tévedésben élnek azok, akik szerint a nők kevésbé sikeresek, sikerorientáltak, mint a férfiak, ha a gazdasági, pénzügyi munkakörökről van szó! Ráadásul nem elhanyagolható az a gondolkodásbéli különbség, ami a klasszikusan nőies értékeket hozza előtérbe. Mi kifejezetten keressük a női munkatársakat, akik nálunk dolgoznának, és ennek nagyon egyszerű oka van: a nők nagyon tehetségesek lehetnek ezen a területen!

Összeszedtük, hogy milyen motivációval, milyen munkamorállal találkozunk, ha egy női munkatársról van szó, és nagy átlagban mik azok az óriási előnyök, amiket a hölgyek épp az eltérő gondolkodásmódjukkal hoznak be egy üzletbe. Vajon mik azok a személyiségjegyek, melyek mellett a férfiak még kitartó munka árán sem igazán rúghatnak labdába, ha az ügyfelekkel való kommunikációra kerül sor?

Japánban évszázadok óta a nők a pénzügyminiszterek

A japán kultúrában például fellelhető egy olyan elmélet, miszerint az utcán sétáló házaspár női tagja azért marad le néhány lépéssel a férje után, és követi a háttérben, mert ő cipeli a pénzes tarisznyát. Japánban a gyermeknevelés és a háztartás mellett az ősi hagyományoknak megfelelően a nők, anyák felelnek a családi pénzügyekért is. Ezt a hagyományos elképzelést annak tulajdonítják, hogy a gyengébbnek nevezett sokkal körültekintőbb, biztonságra törekvőbb és higgadtabb, ha a pénz beosztásáról van szó.

Mi a helyzet az előítéletekkel?

Rögtön az ősi japán elméletre reagálva, sokaknak beugorhatnak a modernkori nőkről szóló vicces, vagy épp ízetlen előítéletek, ahol a pénz elherdálásával, shoppingolással és felelőtlenséggel hozzák össze a nőket, méghozzá a legdurvább általánosítással, aminek azért, ha jobban belegondolunk, ritkábban van létjogosultsága, mint az ellenkezőjének! El is érkezünk a nemek egyenlőségének kérdéséhez, melyről most biztosan nem nyitunk vitát.

De annyit azért megjegyzünk, hogy természetesen a férfiak és a nők között is vannak felelőtlen, túlköltekező, kihasználásra hajlamos, vagy épp vásárlásmániás alkatok, de ezek a kivételek valahol mégiscsak a szabályt erősítik. Azok a nők, akik gyerekeikről, családjukról, szerelmükről gondoskodnak nagyon gyakran körültekintőbbek, megfontoltabbak, türelmesebbek a pénzügyi témákban, mint a versengésre, szélsőségekre talán hajlamosabb férfiak.

Mit hozhatsz ki magadból női tanácsadóként?

Először is fontos tudni, hogy az értékesítésben, a tanácsadói pozíciókban is épp akkora különbségek vannak csapat és csapat között, mint magukban az emberekben, az egyéniségeben. Tehát, ha úgy érzed, hogy szívesen tanulnál többet a pénzügyi területről, szívesen kipróbálnád magad egy támogató, megbízható pénzügyi tanácsadó szerepében, akkor érdemes olyan csapatot választanod, ahol mindezt szívesen veszik, ahol érvényesülni tudsz. Innentől teljesen feleslegessé válik az előítéletek boncolgatása, vagy a rosszízű megjegyzések latolgatása.

Használd ki, hogy te másképp látod, másképp érzed!

Nagyon nagy előnyöd származhat abból a komplex és színes látásmódból, ami a fejedben ösztönösen működik, miközben különböző tevékenységeket vagy képes összehangolni, egyeztetni, tervezgetni, lebonyolítani. Sok nő eközben folyamatosan gyakorolja az empátia képességét is, ami ugyan a férfiakban is ugyanígy megvan, csak talán (nagy átlagban) ennek szavakban való, jól időzített kifejezésében kevésbé hatékonyak, mint a nők.

Szívesen beszélgetnek veled az emberek?

A kommunikáció, a személyes élettapasztalatok megosztása egyszerűen azért is előnyös lehet egy hölgy esetében, mert a férfiak látómezején túl új aspektusokat, másfajta megközelítést képviselhet. Gondoljunk csak bele abba a helyzetbe, mikor két nő beszélget a pénzügyekről. Elképzelhető, hogy lesz közös témájuk, amiben egyet tudnak érteni? Nagyon is! Elképzelhető, hogy egy család szívesen beszélget egy megértő női tanácsadóval a gyerektervezésről, a gyerekek jövőjéről, a közegészségügyről, vagy épp az idős szülők támogatásáról? Persze, hogy igen!

Ha érzel magadban affinitást arra, hogy másoknak is segíthess jól gazdálkodni, jelentős összegeket megspórolni a családi kasszában, felhívni a figyelmet néhány fontos dologra, akkor próbáld ki magad Németországban is egy fejlődő csapatban, ahol minden segítséget megkapsz az érvényesüléshez!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Leitender Repräsentant
der ERGO Beratung und Vertrieb AG

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

email: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza