Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Te is szereted nyomkodni vagy simogatni?

2024.04.23.

Te is szereted nyomkodni vagy simogatni?

Te is hallottad azt a sokkoló hírt, miszerint egy hírhedté vált gázoló Budapesten saját magát videózta, miközben halálos balesetet okozott. Nagy sebességgel belehajtott egy luxusautóval, szelfizés közben a budapesti Dózsa György úton egy másik autóba.

Ez a borzalmas baleset valószínűleg elkerülhető lett volna, ha a sofőr nem mobilozik vezetés közben.

Tedd fel magadnak a kérdést: Volt már olyan, hogy vezetés közben a telefonodhoz nyúltál? A válasz szinte biztosan egyértelmű igen lesz. Ne légy álszent!

Biztosan találkoztál már te is olyan esettel, amikor az előtted haladó sofőr az úton kacsázik, kimegy a sávból, majd visszarántja a kormányt. Alig mersz elmenni mellette, mert látod, hogy azért nem figyel az útra, mert a telefonját nyomkodja.

Kivel ne fordult volna elő, hogy válaszolt egy sms-re vezetés közben. De próbálj meg erőt venni magadon, és ne vedd elő a mobilodat! Életveszélyes!

A mobilozás gyalogos közlekedésnél is veszélyes lehet, ha csak sétálsz. Képzeld el, hogy valaki sétál a zebrán, chetel, és közeledik felé egy figyelmetlen autós.  Egyik fél sem figyel, sem a sofőr, sem a gyalogos. Az ilyen eseteknek könnyen tragédia lehet a vége.

Belgiumban már mobiltelefont adnak az autósiskolában a tanulóvezetők kezébe, hogy szembesítsék őket azzal, hogy mennyire hihetetlenül veszélyes vezetés közben mobilozni.

Amerikában úgy próbálják meg visszafogni a vezetés közbeni mobilozókat, hogy a rendőrök felszállnak a buszra, és onnan figyelik a sofőröket. Ha meglátnak egyet, aki vezetés közben telefonozik, már írják is fel a rendszámot.

2017. májusában 2 halálos áldozattal járó közúti baleset történt Budapesten egy kereszteződésben. A balesetben ketten meghaltak, többen pedig megsérültek. A sofőr a baleset előtt magát videózta.

Ha sofőrként csak rápillantasz a telefonodra, értékes tizedmásodpercek mennek el, ami jelentősen megnöveli a reakcióidődet.

A száguldozás még inkább súlyosbítja a helyzetet. Ha 130 km/h-val haladsz, akkor 1 másodperc alatt 36 métert teszel meg. Ha lepillantasz a telefonodra, az kb. 36 méter megtételét jeleni vakon. Így nagy esély van arra, hogy későn veszel észre egy másik autót, és nem tudod elkerülni a bajt, pedig akár el is kerülhető lenne az ütközés.

Egy olyan korszakban élünk, ahol az autósok nagyon jelentős része, az ún. FoMO jelenségtől vezérelt. A FoMO az angol „Fear of Missing Out” kifejezés betűiből tevődik össze, egy mozaikszó ami magyarul nagyjából annyi tesz „félelem attól, hogy lemaradunk vagy kimaradunk”. A definíció ekképpen definiálható: átható félelem attól, hogy mások tartalmas élményeket szereznek nélkülünk.

Vagyis a sofőrök folyamatosan jelen akarnak lenni a közösségi oldalakon. Csekkolni akarják a messengert, az sms üzeneteket. Nagyon sok minden van, ami miatt egész nap a telefonunkat vizslatjuk. Scrolloztatjuk a Facebook-ot, és így tovább. És sajnos nagyon kevesen tudják függetleníteni magukat ettől a függőség jellegű szokástól.

Budapest utcáin nem ritka jelenség, amiről a biciklis futárok számolnak be. Gyakran a kerékpárosra ráhúzzák a kormányt, mert nem veszik észre. Majdnem elütik, vagy elsodorják, mert a sofőr kezében mobiltelefon van, és észre sem veszi őket.

Sokszor kevésen múlik a baleset, sokszor a zöld lámpánál úgy indulnak el a sofőrök, hogy még mindig nyomkodják a telefont. Ezeket a tevékenységeket nem a forgalomban kellene intézni!

A baleseti okokat megnézve sokszor ott van a telefon használata ma már. A telefon elveszi a figyelmet a vezetéstől. A bírósági tárgyalásokon már mindig kérik a telefonhasználattal kapcsolatos szekértői véleményt.

Nemrég szintén hallható volt az a borzalmas tragédia a hírekben, ahol 9 ember halt meg, mert a sofőr élő live-ozott vezetés közben. A telefonra letekinteni rövid pillanatnak tűnik, de itt 9 ember vesztette miatta az életét, és 3 tucat gyerek maradt árván emiatt.

Hány balesetnek kell megtörténnie, hogy megértsük, hogy vezetés közben nem szabad mobilozni?

Tanácsaink:

  1. Ne videózzunk, ne telefonáljunk, ne sms-ezzünk, ne Facebook-ozzunk, mert életveszélyes.
  2. Kössön mindenki balesetbiztosítást, mert a baleset nem válogat, hirtelen jön, nem lehet rá felkészülni, és a rehabilitáció gyakran hónapokat is igénybe vehet:

https://www.nemetbiztositas.hu/hirek/balesetbiztositas-nemetorszagban/744/

Forrás: Heti Napló Sváby Andrással

Támogatást nyújtunk a baleset azonnali, és hosszútávú következményeire is.

 

Törés, egyéb sérülések:

- Ha balesetben törik a csontja, akkor max. 2.500,- euróig fizet a biztosító (pl. kéztörés esetén = 1.200,- eurót).

- A baleset miatt később fellépő következményekre is fizet.

- Bizonyos sérülések esetén egyszeri juttatást fizet a biztosító.

Rokkantság:

- Az összeget Ön határozza meg (pl. 100.000,-, vagy 500.000,- euró) rokkantság esetén az Ön által meghatározott összeg két-, vagy háromszorosát is kifizeti a biztosító

- 90% feletti maradandó sérülés esetén pl. havi 1.000,- euró nyugdíj az élete végéig

- 90% feletti maradandó sérülés esetén egyszeri összeg, pl. 300.000 euró kifizetés

Haláleset:

- Tragédia esetén nem szakad a család nyakába egy hatalmas anyagi teher, haláleset esetén pl. 10.000,- euró kifizetés (ebből fedezhető a hazaszállítás, és a temetés költsége).

Napi kórházi ellátás:

Kórházi kezelés esetén a 4. napi kórházi beutalást követően megduplázzuk a napi kórházi ellátási pénzt.

Napi díj:

- Az orvosi ellátás idejére napi díjat fizet a biztosító, max. 1 éves időszakra a baleset után.

Kozmetikai műtétek:

- 5.000,- euróig a biztosító fedezi a plasztikai sebészet költségét

Mentési akció:

- Belföldön 25.000,- euróig, külföldön 50.000,- euróig állja a biztosító a baleset utáni keresési,- mentési,- és szállítási költségeket

 

Kinek, és milyen feltételekkel?

- Egyedülállóknak is köthető, és élettársaknak is

- Max. 64 éves korig

- Családi csomagban megkötve kedvezményes árak

- Havi 25-35 euró/ hó összegtől

Mikortól szeretné, hogy elinduljon a biztosítási védelme?

 

Keressen bizalommal, hívjon most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

 

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza