Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

A németek 68 százaléka keveredett már jogi vitába

2019.11.22.

A németek 68 százaléka keveredett már jogi vitába

Ha a vita elfajul
A szomszéddal, a főbérlővel, az albérlővel, a hivatalokkal, vagy egy baleset másik résztvevőjével: sok olyan szituáció előfordulhat, amikor konfliktusba keveredhetsz. Ha eszkalálódik egy vita, mindkét fél bíróság elé kerülhet. A németeknek már a 68 százaléka keveredett valamilyen jogvitába. A 45 év felettiek körében a megkérdezettek három negyede került ilyen helyzetbe. 2043 főt kérdeztek meg egy közvélemény kutatás keretében.

A bíróság nem olcsó mulatság

Ha tárgyalásra kerül a sor, akkor ez sokáig elhúzódó folyamattá válhat. A procedúrának a kimenetele és a költségei gyakran bizonytalanok, előre nehéz meghatározni azokat. Ha ügyvéddel megyünk a bíróságra, akkor a költségek gyorsan elérik a több ezer eurót. A tendencia inkább növekvő irányba mutat. A Német Biztosítók Szövetsége szerint az ügyvédek, és a bírósági ügyek költségei az elmúlt években 19 százalékkal növekedtek. A jogvédelmi biztosítás segít, hogy csökkenjen a jogvitából adódó pénzügyi kockázat.

Vitás kérdésekben legyünk kompromisszum készek

Egy tanulmány szerint a németek többsége inkább szeretné elkerülni ezeket a procedúrákat, és csak végszükség esetén szeretne bíróságra menni. A megkérdezettek 25 százaléka azt nyilatkozta, hogy megpróbálja békésen megoldani a vitás kérdéseket, és inkább egyezségre próbál jutni a másik féllel. A megkérdezetteknek csak a 9 százaléka ragaszkodik teljes elszántsággal, mindenáron az igazához, és hajlandó ezt akár jogi úton is érvényesíteni. A németek 40 százaléka hajlandó lenne egy vitás kérdésben békéltető ülésen részt venni, és peren kívül megegyezni. További 50 százalékuk is „talán”. Azonban egy békéltető tárgyalás is pénzbe kerül. A jogvédelmi biztosítás nyújthat ezekre az ügyekre is fedezetet, és viselheti a békéltetéssel keletkező költségeket, továbbá igény szerint javaslatot tesz a megfelelő szakemberre, aki az érdekképviseletet látja el. Ezek a szakemberek egytől egyig jogászok. A tapasztalat azt mutatja, hogy a biztosítottak nagyon elégedettek a kiajánlott képviselőkkel. A biztosítottak 70 százaléka tud így egyezségre jutni, és megspórolja ezáltal a bírósági és az ügyvédi költségeket.

Az albérlővel való vita nagyon gyakran előfordul

Vajon min vitatkoznak a németek? A legnagyobb összetűzések a bérlemények miatt alakulnak ki. A jogvitás esetek 13 százaléka e téma körül alakul ki, 12 százalék balesetek következményeként, vagy a hivatalokkal való összetűzések miatt. A németek sűrűn kapnak össze a munkaadójukkal is. Tíz esetből egy erről szól. 9 százalékuk keveredik vitába a rokonsággal, 8 százalék az eladókkal, vagy éppen a vevőkkel, és 7 % a szomszéddal. Amikor ügyvédet keresnek, a leggyakrabban ajánlás útján választanak jogi képviselőt. A megkérdezettek negyede korábban is ismerte már az ügyvédet, akit megbízott. Szintén ennyien nyilatkozták azt, hogy a család, vagy a barátok ajánlására választották a szakembert.

https://www.nemetjovedelem.hu/jogi-biztositas/

A jogbiztosítás védelme az egész világra kiterjed. Bármikor adódhat olyan eset, ami a családban, a munkavégzés során, autóvezetés közben, egy online vásárláskor, vagy a szomszéddal történő félreértés kapcsán, előre nem látható, nem kívánt helyzetbe sodorja Önt. Mindig adódhat olyan szituáció, ami nem úgy alakul, mint ahogy tervezte.

Készülj fel a váratlan eseményre, és akkor nem érhet kellemetlen meglepetés, hisz havi 15 eurótól kezdődően már a jogvédelmi biztosítási háló fedezi a költségeidet.

 

Keress bizalommal!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

 

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: +49/ 173/ 531-60-38

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com

vissza