Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Új élet egy új országban bizalmi alapon

2024.04.23.

Új élet egy új országban bizalmi alapon

Amikor egy jobb és sikeresebb élet reményében hosszabb időre kiköltözöl külföldre, akkor nagy szükséged lesz a bizalomra. Merthogy az önmagadba vetett hit mellett minél előbb célszerű megtalálnod azokat a hiteles személyeket, akikhez bátran fordulhatsz majd segítségért.

Egyáltalán nem könnyű otthagyni csapot-papot, és új életet kezdeni

Mindegy, hogy pénzügyi, karrierrel kapcsolatos vagy egyéb megfontolásból történik, a külföldre való kiköltözés egyáltalán nem könnyű feladat. Egyrészt számolni kell a lelki eredetű nehézségekkel, hiszen az ember távol kerül a szeretteitől, a barátaitól, és a megszokott környezetétől.

Másrészt időbe telik megszokni a helyi viszonyokat, automatizmusokat és szokásokat. Német kifejezéssel élve „Ausländer” státuszban bizony időbe telik a beilleszkedés.

Még inkább nehezítő körülmény, ha nem beszéled a nyelvet

Ha nem tartózkodtál még olyan országban, ahol a helyiek által beszélt nyelv ismerete nélkül kell boldogulnod, akkor nehéz elképzelned ennek a nehézségeit. Nyelvismeret hiányában az itthon természetesnek vélt ügyek intézése is elképesztően nehéz lehet.

A sarki boltban nem fogod érteni az egyes árucikkek elnevezését, az újságok és televíziós műsorok tartalmáról pedig csak sejtéseid lehetnek. Kifejezetten nagy szerencse, ha a munkahelyeden olyanok vesznek körül, akikkel szót érthetsz.

Nyelvismeret híján még inkább felértékelődik ugyanis azon személyek jelenléte, akikben bízhatsz, akikhez fordulhatsz segítségért. Merthogy megoldandó ügyekre rendszeresen számíthatsz.

Megoldandó problémák rögtön a kiköltözés után

Még ha munkaközvetítőn keresztül jutsz is ki külföldre, és segítenek neked a szállás biztosításában, akkor is várni fognak rád megoldandó feladatok. Emellett jó eséllyel neked is lesznek kérdéseid, akár az adózással, akár a fizetés legjobb elszámolásával, illetve a pénzügyek leginkább optimális kezelésével kapcsolatban.

Egy idő után könnyen megeshet, hogy előrelépést szeretnél a karrieredben, esetleg munkahelyet váltanál. Nem árt majd tisztában lenned ezeknek a folyamatoknak az adminisztratív oldalával. Hasonló körültekintést igényel emellett egy költözés is, aminek a keretében az egyik albérletet felmondod, a másikra pedig bérleti szerződést írsz alá.

Nem beszélve arról, ha éppenséggel jogi ügyed lesz. Kifejezetten Németországról beszélve borsos árakat kérnek el a helyi szolgáltatók egy szimpla tanácsadásért cserébe is. Nagyon is jól jöhet tehát egy olyan autentikus személy, aki beszéli a nyelved, miközben a problémád is megérti.

Miként hozhatod ki a legtöbbet a kinti fizetésedből?

Ahogyan fentebb is utaltunk már rá, a kiköltözésed egyik mozgatórugója minden bizonnyal a pénzügyi megfontolás volt. Ennek szellemében nemcsak a magasabb jövedelem elérése lehet a célod, hanem a pénzügyi tudatosságod fejlesztése.

Tehát célszerű lesz felvenned a kapcsolatot egy az adott ország pénzügyi és adózási viszonyaiban jártas személlyel, aki bevezet majd a helyi sajátosságokba. Vagyis a figyelmedbe tudja ajánlani a leginkább jövedelmező megtakarítási formákat, emellett pedig az esetleges adójóvárások kapcsán is hasznos tanácsokkal lát el.

Kihez fordulhatsz, hogyha jogi vagy pénzügyi nehézséged akadt?

Ahogy már a címben is utaltunk rá, a külföldön történő sikeres letelepedés és boldogulás egyik legfontosabb összetevője a bizalom. Egyrészt bíznod kell saját magadban, hogy igenis jó döntéseket hozol, és sikerrel boldogulsz egy idegen környezetben is.

Másrészt minél hamarabb meg kell találnod azokat a hiteles személyeket, akikhez bizalommal fordulhatsz a fontosabb ügyek intézésével. Ezekkel a lépésekkel kellőképpen bebetonozhatod magad a helyi környezetbe, és fókuszáltan haladhatsz majd előre, a kitűzött céljaid megvalósítása felé.

Keress bizalommal, kérdés esetén szívesen állok a rendelkezésedre!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza