Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Német betegbiztosító? Mit érdemes tudni róla?

2024.04.23.

Német betegbiztosító? Mit érdemes tudni róla?

Ha Németországba költözöl, és elkezdesz dolgozni, akkor számos olyan különbséget tapasztalhatsz a biztosítások, egészségügy, adózás, vagy épp a családi pótlék tekintetében, ami a szülőhazádban teljesen másképp, vagy épp egyáltalán nem volt jellemző. Nagyon fontos, hogy ezekre a téged is érintő változásokra időben felkészülhess, ezért az eddigi témakörökön felül a betegbiztosítási témakörben is tudsz hozzám fordulni magyar nyelven, kötetlenül.

Most néhány szóban a németországi betegbiztosítási rendszerről lesz szó, ennek előnyeiről, lehetőségeiről. Enélkül lehetetlen boldogulnod idekint, ezért szükséges, hogy 92 napon belül gondoskodj a meglétéről. Talán szigorúan hangzik, mégis remek előnyökkel jár egy ilyen konstrukció, hiszen biztonságot és fizikai jóllétet kapsz a befizetett összegekért cserébe. Nem beszélve arról, hogy a német egészségügy világszínvonalon is elég magas szintet képvisel, és egyre inkább arra törekszik, hogy személyes szokásaidhoz mérten díjazza a részvételedet ebben a programban.

Mi a közös a betegbiztosítókban?

Az, hogy kötelezően rendezed a betegbiztosítási jogviszonyodat minden esetben hasonló. Ahogy említettük, alkalmazottként és vállalkozóként is 92 nap áll rendelkezésedre, hogy ezt rendezhesd. Ez nem rövid idő, ugyanakkor időben el kell kezdeni a keresgélést, ha szeretnél több terméket is összehasonlítani, vagy szeretnéd részletesen megérteni a működési elvüket még mielőtt elindulnál valamelyikkel.

Közös bennük, hogy az állami biztosítóba való önkéntes belépés után a jövedelem alapján határozzák meg a havidíj fizetés mértékét. Váltani 18 hónap, vagyis másfél év letelte után lehetséges egyikből a másikba. Tehát, ha elégedetlen vagy a jelenlegivel, vagy találsz kedvezőbb szolgáltatást ugyanazért a díjért cserébe, akkor érdemes körülnézned, tájékozódnod, hogy időben felmondhasd a régi biztosítást.

Milyen különbségek adódhatnak?

Magyarországról érezve szinte hihetetlennek tűnhet majd, hogy milyen szolgáltatási díjcsomagokat vehetsz igénybe a pénzedért cserébe, és milyen egészséges életmódra ösztönző juttatásokat dolgoztak ki az itteni társaságok. Lehetőséged van például visszakapni a befizetett díjakból, ha huzamosabb ideig nem veszel igénybe semmilyen szolgáltatást, nem jársz orvoshoz. Ez jól hangzik abban az esetben, ha makkegészséges fiatal vagy, hiszen díjazzák, hogy törődsz az egészségeddel és nem terheled le az ellátórendszert.

Ugyanígy egyébként a sportolást is támogatják, és sportegyesületi, sportlétesítményi tagság megvásárlásához is kedvezményeket biztosítanak Azonban fontos és érdekes szempont az is, hogy amennyiben a számodra fontos szűrővizsgálatokon rendszeresen részt veszel és önként elébemész a komolyabb problémáknak, akkor ezt is bónuszok formájában díjazzák.

Wellnessezz olcsón betegbiztosítód támogatásával!

Évente támogatja a betegbiztosító a rekreációs célú wellness lehetőségét. Egész családod számára kedvezményeket vehetsz igénybe jelen esetben 190 euró értékben. Ha beleszámoljuk azt, hogy sportbérletet is vásárolsz és szűrővizsgálatokra is jársz, ráadásul a gyerekeidet és a szeretteidet is erre ösztönzöd, akkor jelentős összegeket spórolhatsz meg a biztosítási díjakból.

És miért ne tennéd ezt? Hiszen életünk mozgatórugója az egészségünk, egy idegen országban főleg a kezdetekkor kiemelten fontos ez, hiszen sokakat megvisel a költözés, új környezet is.

Ha szeretnéd ezeket az extra szolgáltatásokat is kihasználni és egy megbízható partnerrel szerződni úgy, hogy mellette magyar nyelven teljeskörű segítségnyújtást is kapsz az ismeretlen rendszer feltérképezéséhez, akkor keress minket bizalommal!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza