Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Nem csak a cigi árát spórolod meg, ha leteszed!

2024.04.23.

Nem csak a cigi árát spórolod meg, ha leteszed!

Ha nem dohányzol van egy jó hírünk! Összességében sokkal több pénzt tudsz így félretenni, ha a dohányosok által kiadott pénzt valamelyik álmod megvalósítására félreteszed és nem azonnal költöd el. Hiszen sokszor felugrik a téma, hogy bezzeg a dohányosok mennyi pénzt költenek… nos, ehhez képest te mennyit teszel félre? Különösen Németországban jó kérdés ez, hiszen itt jóval drágább a cigaretta, mint Magyarországon.

A keményebb dohányosok pedig sajnos nagyon is tudják (bár igyekeznek nem összeszámolni) milyen sok pénzt adnak ki valamiért, amitől a lelkük mélyén, a függőség fölött kicsit kitekintve, maguk is újra és újra szabadulnának. Összeszedtük, hogy mi mindent spórolhatsz meg azzal, ha leteszed, hiszen így talán te is egy új fogódzót, egy megszámlálható, apránként teljesíthető nemes célt találsz a szabaduláshoz.  

Miért dohányzol egyáltalán?

Sokak szerint az egy hét alatt múló fizikai függőség mellett az önpusztítással, önmagunk elutasításával függenek össze a dohányos szenvedélybetegségek. Ugyanakkor hozzátartozik a cigizés témakörhöz egy nagyon erős, és még mai napig élő hamis marketing és filmipar, mely a kis bűzpálcikát az egekbe emeli. A cigaretta óriási iparág, mely mai napig virágzik, bár egyre egyértelműbben, riasztóbban, sokszor sajnos már elcsépelt módon is az ellenkezőjét állítják orvosok, tudósok, környezetvédők, családok, baráti társaságok, gyermekneveléssel foglalkozó irodalmak stb…

Összességében sajnos elmondható, hogy minden indokot, ami a rendszeres, éveken át tartó dohányzás mellett szól azt egy kis (tudományos nevén) nikotinkukac nevű parazita okozza, ami, ha megvonják mindennapi betevőjét aljas és alattomos módon manipulálni kezdi a gazdatestet. Szuper hír, hogy minél tovább éhezteted, annál nagyobb valószínűséggel hallgat el pár hónap, összesen kb. egy év után, és összeszedi a cókmókját, hogy végleg elköltözzön belőled.

Biztosítások díjai és dohányzás

Az egészségfinanszírozó, magánorvosi ellátást biztosító konstrukciót borsos árat követelnek a dohányosoktól, és nehéz kikerülni a megtorlást, ha esetleg csalni készülsz. Sajnos jellemzően hosszú éveken, évtizedeken át dohányoznak a függők, és ez bizony egy baleset, vizsgálat, műtét során különböző diagnosztikai eljárások során kiderül. Ha ez okozza a betegségedet, ne adj isten halálodat, és korábban nem vallottad be, akkor az ugyan alacsonyabb összegű biztosítási díjad is a kukában landolt.

Ha dohányzol, erre is figyelj oda!

Kb. 5-10-15-20%-al is drágábbak a dohányosok egészség- és egészségfinanszírozó biztosításai, mint a nemdohányzóké, illetve esetleges krónikus kórképek miatt, amik emiatt kialakultak, meg is tagadhatják a szerződés létrejöttét. Egyébként, ha továbbra is dohányosként ilyesmiben gondolkodsz érdemes extra kockázati elemeket, kiemelt súlyosságú betegségeket is választani, melyeknek bekövetkezte nálad nagyobb valószínűséggel történhet meg.

Megtakarítási képesség növelése

Az, hogy havi szinten 20-30 ezer Forint, vagy Németországban ennek duplája mire elegendő, azt nem tisztünk megítélni. Azt azonban, hogy ezek az összegek 10-15 év távlatában mennyit hoznak, mennyire növelik a megtakarítási számlád, nyugdíjad, gyerekeid életszínvonalát, azt nagyon szemléletesen be tudjuk mutatni.

Egy kisebb lakáshitel vagy személyi kölcsön törlesztőjéről beszélünk például, amit ha nem veszel fel, csak egyszerűen elhagyod a cigit, vagy elképzeled, hogy dohányosként mennyit költenél el, és ezt külön gyűjtöd, akkor ezzel 10-15 év távlatában biztosíthatod a gyerek továbbtanulását, egy kisebb lakás önrészét, a meglévő hiteltartozásod végtörlesztését, és persze bármilyen pénzügyi célod, álmod megvalósításához hozzátehetsz.

Az egészséged, mindig akkor hiányzik, ha nincs…

Azok az összegek, melyek egyben összegyűlnek, ne adj isten kamatoznak is a biztonságos megtakarításaidban, nagyon jól jönnek váratlan helyzetekben, például a sosem várt, de dohányosként mégis gyakoribb légúti- vagy egyéb visszatérő megbetegedések esetén.

A homeopátiás szerektől kezdve a műtéteken, fogászati- szemészeti- nőgyógyászati-vagy épp bőrgyógyászati, kozmetikai kezelések bizony sok pénzbe kerülnek. Kezdheted a leszokást egy kondibérlet, wellness bérlet megvásárlásával is, hiszen ennek az ára is simán kijön a cigipénzből, a többi pedig mehet a nyaralásra, az igazi élményekre, tárgyakra, amiket eddig sajnáltál magadtól.

Kívánunk jó egészséget és gyarapodó megtakarításokat!

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com

Balázs Gábor

M. 30 22 99 394

Facebook: https://www.facebook.com/nemetmagyar2016/


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza