• Adóbevallás 4 évre visszamenőleg!

  Adóbevallás 4 évre visszamenőleg!

  Ne hagyja veszni a befizetett pénzt!

 • 48 órán belül válaszolunk!

  48 órán belül válaszolunk!

  Mi este is dolgozunk!

 • Készíttesse el a bevallását, és igényeljen vissza a befizetett adóból!

  Készíttesse el a bevallását, és igényeljen vissza a befizetett adóból!

  Szakszerű adóbevallás készítés

  Tovább
 • Bizalom. Gyorsaság. Ügyfélbarát nézőpont. Maximalizmus.

  Bizalom. Gyorsaság. Ügyfélbarát nézőpont. Maximalizmus.

  Lohn. Gehalt. Buchführung. Steuererklärung.

  Tovább

D.A.S. – Jogi biztosítás Németországban Ügyvédi-és bírósági költségekre

2024.04.23.

D.A.S. – Jogi biztosítás Németországban Ügyvédi-és bírósági költségekre

A jogbiztosításokról lesz most szó, és ahogy megszokhattátok a német terület sajátosságait emeljük ki, amellett, hogy általánosságban is beszélünk a termékről. Egy privát megbeszélés esetében természetesen személyre szabottan tudunk választ adni a kérdéseidre, azonban fontosnak tartjuk, hogy itt is megosszuk a legfontosabb pontokat a jogvédelmi biztosítás, vagyis németül Rechtschutz kérdésköreiben.

A Das Original im Rechtschutz nevű társaság egész világra kiterjedő termékét kimagaslóan jónak találtuk erre a célra, ezért szívesen ajánljuk neked is.

Mikor van ilyesmire szükséged? Cégvezető vagy, magas beosztásban dolgozol? Akkor nem lehet kérdés, hogy munkahelyi jogi kérdésekben, miért hasznos. De ha autót vezetsz, ingatlanod van, ingatlant bérelsz, illetve, ha bármilyen privát élethelyzetben ügyvédi segítségre lenne szükséged és tisztában vagy a német ügyvédi óradíjakkal, akkor azt hiszem nem is kell megmagyarázni, mekkora segítség lehet, ha rábízhatod magad egy stabil biztosítótársaságra.

Mennyibe kerülnek Németországban a peres ügyek?

Peres ügyek? Ne menjünk ilyen messzire, elég, ha egy egyszerű ügyvédi konzultációt szeretnénk. Óránként kb. 190-250 eurós költséggel kell számolnod, ami nagyjából 60-90 ezer Forint csak egy megbeszélésért. Ezen felül még más tételek is terhelődhetnek a számládra, és ezek behajtása is szigorú szabályozáshoz köthető. A Németországi Magyarok oldalon is találsz egy kisebb összefoglalót ennek menetéről, illetve itt is eljuthatsz arra a konklúzióra, hogy sokkal jobb havonta egy apró összeget erre a célra kifizetni, mint százezreket éppen akkor, mikor nehéz helyzetbe, lelkileg is megterhelő szituációba kerültél.

Közlekedési balesetek esetén

A Casco és a kötelező fizet például az autót ért károkért, javíttatási költségekért, de nem terjed ki egy esetleges baleset peres költségeire, ügyvédi díjaira, fogadóórákra, és az ezzel járó egyéb kellemetlen költségekre. Manapság jellemző, hogy sokan elektromos rollerrel is közlekednek az emberek, mely egy teljesen új és még kevéssé kiforrott veszélyforrás lehet a közúti közlekedésben. De ugyanígy kerékpárral is okozhatsz balesetet, ha óvatlanul közlekedsz.

A felelősségbiztosításról korábban is írtunk, már ez is nagy segítség lehet a károsultak kifizetésében. A bíróságra vitt ügyeknél azonban a költségek ordas részét az ügyvédi díjak jelenthetik.

Munkahely

A munkahelyeken is előfordulhatnak olyan balesetek, károkozások, melyek Németországban jellemzően kiemelt prioritást élveznek és gyakran jogi útra terelődnek. Ilyen lehet például a céges autóval okozott baleset, ami akaratlanul is megtörténhet, hiszen az egyik legrizikósabb és kiszámíthatatlanabb terület az életünkben minden odafigyelésünk ellenére is.

Akár az online fizetések, vásárlások, letöltések is kellemetlen helyzetbe sodorhatnak, hiszen ezt Németországban jóval keményebben kezelik, mint például Magyarországon. Erre is érdemes felkészülnöd egy jogbiztosítással, ha még nem rendelkezel ilyennel.

Ingatlanügyekben

Albérlőként, lakástulajdonosként, kiadás esetén is számos olyan váratlan helyzet, bűncselekmény adódhat, mikor, ha nem is te okoztad a kárt másoknak, szükséged lehet jogi támogatásra. Külföldiként, vagy ha nem anyanyelvi szinten beszéled a nyelvet meggyűlhet a bajod az érdekérvényesítéssel. És mi lehet annál bosszantóbb, mikor nem tudsz kiállni a saját igazadért?

Ilyenkor ugyan valószínűleg téged illetne a kártérítés, mégis nagyon nehéz lesz ezt kiharcolnod, ha nem fogadsz fel egy szakértő ügyvédet, aki az adott területen jártas és a te érdekedben jár el. Nem kevés pénz az, mait ilyenkor azonnal ki kéne fizetned, csakhogy, amennyiben rendelkezel jogbiztosítással, elég egy telefont elengedned, és a biztosító állja a költségeidet, rengeteg stressztől szabadítva meg téged.

Keress bizalommal, ha felkeltettem az érdeklődésedet!

Keress bizalommal, hívj most!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com


Ha hasznosnak találtad az információkat, és van olyan ismerősöd a környezetedben, akit ez érdekelhet, küldd el nekik ezt a cikket.

(A weboldalon lévő információkat gondosan állítottuk össze, azonban a tartalomért nem vállalunk felelősséget, és a tartalmak sem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem jogi tanácsadásnak.)

További információkért kövess be minket az alábbi oldalakon:


WSP Consulting Nonprofit Kft. 
Könyvelés, Szakfordítás, Tanácsadás
H-Miskolc / Adószám: 23187430-2-05 
Tel: + 36 30 22 99 394
E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

           
vissza

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!