Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Blog

Mire jó a privát felelősségbiztosítás?

2024.04.23. Mire jó a privát felelősségbiztosítás?

Az egyik legfontosabb alap biztosítás Németországban. Általában minden főbérlő kéri az albérlőtől. A kockázat, hogy valakinek kárt okozunk a magánéleti tevékenységünkkel, a munkánk során, vagy autóvezetés közben, meglehetősen nagy, és gyakran előforduló probléma. Egy pillanatnyi figyelmetlenség és máris kárt okozhatunk barátunknak, szomszédunknak, ismerősünknek vagy egy ismeretlennek.

tovább

Minden második új-nyugdíjas kevesebb, mint 450 euró nyugdíjat kap Németországban

2024.04.23. Minden második új-nyugdíjas kevesebb, mint 450 euró nyugdíjat kap Németországban

2018-ban 339.680 fő érte el a nyugdíjas korhatárt. Ez 6,3%-kal több, mint az előző 2017-es évben. Nekik több, mint a három negyedük kevesebb, mint 900 euró havi nyugdíjra jogosult.

tovább

Ezeket a biztosításokat írhatod le az adódból!

2024.04.23. Ezeket a biztosításokat írhatod le az adódból!

A 2019-es évtől kezdve az adózók már a meghosszabbított leadási határidővel készíttethetik el az adóbevallásukat. Így a leadási határidő 2019. július 31-ig tolódott ki. A Németországban élő magyar munkavállalók nagy többsége rendelkezik különböző biztosításokkal. Sokan tudják, sokan nem, hogy számos olyan biztosítás van, melyeknek a díja költségként elszámolható, és az adóból levonható. Lássuk, melyek ezek:

tovább

Balesetbiztosítás Németországban - Segítség a baleset után rövid, és hosszú távon is

2024.04.23. Balesetbiztosítás Németországban - Segítség a baleset után rövid, és hosszú távon is

A baleset mindig hirtelenül, és váratlanul következik be, egy másodperc töredéke alatt történik meg a visszafordíthatatlan. Erre nem lehet felkészülni, viszont egy baleset akár az egész további életünket negatívan befolyásolhatja. Gondoskodjon róla, hogy egy ilyen visszafordíthatatlan állapotban megfelelően legyen biztosítva Ön is, és a családja is.

tovább

Fiatalon munkaképtelen? Könnyen megeshet!

2024.04.23. Fiatalon munkaképtelen? Könnyen megeshet!

Bárkivel megtörténhet sajnos, hogy fiatalon, a nyugdíjkorhatár elérése előtt munkaképtelenné válik. Hogyan finanszírozza ebben a helyzetben az eddigi életvitelét. Kiesik a munkából, lecsökken a jövedelem, a költségek ilyen esetben viszont megnőnek.

tovább

24 órás ügyvédi védelem

2024.04.23. 24 órás ügyvédi védelem

Az ügyvédi díjak magasak. Ha szükség van egy jó ügyvédre, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. A D.A.S jogvédelmi biztosítás átvállalja az Ön ügyvédi, és bírósági költségeit.Egy autóbaleset kapcsán Németországban 10-ből 9 esetben perelnek. A közlekedési balesettel foglalkozó ügyvéd első kérdése az lesz, hogy van-e jogvédelmi biztosítása.

tovább

A nyugdíjas éveiben a megszokott jövedelem 20%-ából kell megélnie

2024.04.23. A nyugdíjas éveiben a megszokott jövedelem 20%-ából kell megélnie

A magyarok még mindig az államtól várják a nyugdíjukat, a fiatalok viszont már nem csak az állami nyugdíjra építenek. Magyarországon, és Németországban is egyre hosszabb az élettartam, csökken a születésszám, és rengeteg a minimálbéren, vagy Minijob-ban dolgozó ember.

tovább

30 év múlva se egészségem, se munkám, se nyugdíjam nem lesz!

2024.04.23. 30 év múlva se egészségem, se munkám, se nyugdíjam nem lesz!

36 éves vagyok. Naponta esek be az ágyba ájultan a fáradtságtól, és mozdulatlan alszom kora reggelig. Minden nap fél 6-kor kelek, elkészítem a családot az óvodába, iskolába és a munkába. Minden nap ébresztés, mosakodás, reggeli, öltöztetés, ételes dobozok, pakolás, rohanás, autóhoz, buszhoz, majd munkába. Ledolgozom a 8 órámat, majd rohanás oviba, suliba, külön órákra, edzésekre, bevásárolni, haza, főzni, esti kurzusokra...

tovább

Céges nyugdíj előtakarékosság - betriebliche Altersvorsorge

2024.04.23. Céges nyugdíj előtakarékosság - betriebliche Altersvorsorge

A fenyegető időskori elszegényedés jobban érint bizonyos csoportokat - főleg a nőket. A nőknél magasabb a várható élettartam, akár több, mint 20 évig is élhetnek nyugdíjasként. Az állami nyugdíjat folyamatosan csökkentik, a 65 év feletti korosztály létszáma folyamatosan emelkedik.

tovább

Te is szereted nyomkodni vagy simogatni?

2024.04.23. Te is szereted nyomkodni vagy simogatni?

Te is hallottad azt a sokkoló hírt, miszerint egy hírhedté vált gázoló Budapesten saját magát videózta, miközben halálos balesetet okozott. Nagy sebességgel belehajtott egy luxusautóval, szelfizés közben a budapesti Dózsa György úton egy másik autóba.

tovább