Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
WSP Consulting Nonprofit Kft. 


Székhely:
 
Magyarország, Szalaszend


Iroda:
 
Magyarország, Miskolc

Adószám: 
23187430-2-05

Telefon:
+36/30/ 22-99-394

E-mail:
nemetjovedelem@gmail.com

Nyitvatartás
Hívjon az esti órákban is!

Adóosztály váltás

Adóosztály váltási kérelem benyújtása:

A német ún. ELStAM-ban rögzített adóosztály változtatási kérelmet a területileg illetékes adóhivatalnál kell benyújtani a naptári évben, legkésőbb november 30-áig. Alapvetően a választott adóosztály kombináció a házaspároknál a következő évben is érvényben lesz, amennyiben a törvényi kötelezettségeknek megfelelnek.

Hogyan tudok adóosztályt váltani?

Az adóosztály váltási kérelmet egy hivatalos nyomtatványon kell benyújtani, melyet mindkét félnek, a feleségnek, és a férjnek is alá kell írnia, majd be kell küldeni az adóhivatalnak.

Online be lehet nyújtani a kérelmet?

Sajnos nem, csak postai úton, vagy személyesen.

Milyen adóosztályt választhatok?

Házasságkötés esetén az 1-es adóosztályból a 4-es adóosztályba kerül. Házaspárok választhatják a 3/5 adóosztályt is. Ha mellékállásban is dolgozik, akkor a 6-os adóosztályba kerül.

Mire kell figyelni, ha 3/5 adóosztályba szeretnénk váltani?

A 3/5 adóosztályban előfordulhat, hogy olyan kevés személyi jövedelem adóelőleget vonnak le, hogy a következő évben az adóbevallás benyújtásakor további adófizetési kötelezettsége keletkezik.

Adóbevallás benyújtásra kötelezett lesz az adózó.

Külföldi állampolgároknál Németországban mellékelni kell a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, vagy a kivonat hivatalos német célnyelvi fordítását.


 

Ha szeretne minket megbízni az adóosztály váltási kérelem elkészítésével, ill. a házassági anykönyvi kivonat fordításának elkészítésével, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Megbízási díj adóosztály váltási kérelem benyújtásra történő elkészítésére:

  • 30 euró


Tel: +36 30 22 99 394 (magyar)

Tel: 01 575 01 444 07 (német)